“Η ενδοχώρα του Ρεθύμνου βλέπουμε να μετατρέπεται σε βιομηχανική περιοχή και επενδυτική ζώνη που δεν έχει να κάνει ούτε με ανάπτυξη, ούτε με ενεργειακή μετάβαση “, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ, με αφορμή την έγκριση εγκατάστασης νέων ανεμολογικών ιστών σε περιοχές των δήμων Ρεθύμνου, του Αμαρίου και του Αγ. Βασιλείου.

Αναλυτικα η ανακοίνωση:

“Στις 21 του Μάρτη, η Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου έδωσε στην ΤΕΡΝΑ μια σειρά από εγκρίσεις για την εγκατάσταση ανεμολογικών ιστών σε τοποθεσίες των δήμων Ρεθύμνου, Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου που πολλές μάλιστα βρίσκονται μέσα σε προστατευόμενες περιοχές NATURA.

Αυτό σημαίνει ότι επίκειται η εγκατάσταση αιολικών σταθμών σ αυτές τις τοποθεσίες καθώς η ΤΕΡΝΑ πήρε νέες άδειες παραγωγού ειδικού έργου για έργα αιολικών που δεν είχε κατασκευάσει μέχρι τώρα. Έτσι, με μια ματιά στον χάρτη της ΡΑΕ γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η κατασκευή του έργου αντλησιοταμίευσης στο φράγμα των Ποταμών δεν πρόκειται να αποτρέψει τη δημιουργία νέων αιολικών σταθμών σε όλη την Κρήτη ούτε βέβαια και στο Ρέθυμνο.

Οι εκπρόσωποι του ΟΑΚ και ο δήμος Αμαρίου έπεισαν τους Αμαριώτες ότι αν δεχθούν το εργοστάσιο αντλησιοταμίευσης θα γλιτώσουν από τις ανεμογεννήτριες. Ωστόσο η ΤΕΡΝΑ, εκτιμώντας όπως της άξιζε την “γαλαντομία” των Δήμων Αμαρίου και Ρεθύμνου, που της παραχώρησαν πολύτιμο νερό για ενεργειακή χρήση – τη στιγμή μάλιστα που φουντώνει σε όλη την Ελλάδα το κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού – γεμίζει τώρα το Αρκάδι και το Αμάρι με ανεμογεννήτριες και επιχειρεί να βάλει πόδι και στον δήμο Αγ. Βασιλείου.

Η ενδοχώρα του Ρεθύμνου βλέπουμε να μετατρέπεται σε βιομηχανική περιοχή και επενδυτική ζώνη που δεν έχει να κάνει ούτε με ανάπτυξη, ούτε με ενεργειακή μετάβαση. Πρόκειται για αρπαγή γης, βίαιη αλλαγή του μοναδικού ρεθεμνιώτικου πολιτισμικού και φυσικού τοπίου και πλιάτσικο από τις εταιρείες.

Το Ρέθυμνο που ήταν από τους πρώτους νομούς που αντέδρασαν στην εγκατάσταση των ανεμολογικών ιστών, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπο σε μια νέα επέλαση αιολικών. Τώρα που το αντιαιολικό κίνημα έχει φουντώσει παντού και κάθε “ύποπτη δραστηριότητα» στα βουνά, σε όλη την Ελλάδα καταγγέλεται και εμποδίζεται από εκατοντάδες πολίτες, η ΤΕΡΝΑ παίρνει έγκριση για να εγκαταστήσει ανεμολογικούς ιστούς σε δέκα κορυφές του νομού κι αυτό φαίνεται πως είναι μόνο η αρχή!

Προηγούμενο άρθροΤουρνουά διοργανώνει ο Δήμος Μουζακίου για τον αδικοχαμένο Ηλία Μπρέλλα – Ακόμη δεν δόθηκαν απαντήσεις από τι έφυγε το παιδί – Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει
Επόμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους πέταξε στο δρόμο εξαθλιώνοντας αυτούς και τις οικογένειές τους