Θερμοπληξία είναι η αιτία θανάτου του μόλις 5, 5 μηνών βρέφους στην Άρτα όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Τα πρώτα λόγια του πατέρα που ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο για περισσότερες απο 6 ώρες, αλλά και νέα στοιχεία για την αδιανόητη τραγωδία συγκλονίζουν. Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Ο πατέρας βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή. Με μια ζακέτα προσπάθησε να κρύψει το πρόσωπό του. Δεν ήταν σε θέση να πει λέξη. Το μόνο που ψέλισε ήταν «να μην τύχει σε κανέναν άνθρωπο. Μακάρι να μη ζούσα εγώ κι όχι το παιδί μου».

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση, «είναι φρικτό παιχνίδι της μοίρας» δήλωσε ο δικηγόρος του 37χρονου πατέρα.

Tον πήραν τηλέφωνο από τη δουλειά και ξέχασε ότι έχει το παιδί στο αυτοκίνητο
Ολα έγιναν χθες στις 7 το πρωί όταν ο πατέρας πήρε το παιδί να το πάει στον σταθμό.

Στη μέση της διαδρομής, τον κάλεσαν για βλάβη καθώς εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως είπε ο πατέρας «το μωρό κοιμόταν, το έβαλα στο πίσω κάθισμα. Μέχρι να φθάσω στον βρεφονηπιακό σταθμό μεσολάβησε ένα τηλεφώνημα από τη δουλειά μου, απορροφήθηκα και αντί να πάω στον σταθμό, πήγα στη δουλειά».

Άρτα: Λεπτό προς λεπτό η διαδρομή που ακολούθησε ο πατέρας 

Αντί να ακολουθήσει τη διαδρομή για τον βρεφονηπιακό σταθμό, o 37χρονος πήγε στη δουλειά του, έχοντας το παιδί στο αμάξι.
Πάρκαρε το όχημα με τα φιμέ τζάμια στην οδό Αρτινών Πεσόντων περίπου 2 χλμ μακριά απο τον βρεφονηπιακό σταθμό.

Λίγη ώρα μετά έφυγε για επαγγελματικούς λόγους στη Λευκάδα. Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι τον κάλεσε η σύζυγός του, καθώς πήγε να παρει το παιδί απο τον σταθμό και την ενημέρωσαν πως το μωρό δεν ήταν εκεί. Τότε αποκαλύφθηκε η τραγωδία.

Και οι δύο πήγαν στο σημείο, πήραν το κοριτσάκι  και λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι το μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου ο πατέρας
Ο πατέρας το μεσημέρι μετά τον ανακριτή και την προθεσμία που πήρε, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια της Άρτας όπου έδωσε κατάθεση για το θλιβερό περιστατικό. Μετά την κατάθεσή του, μεταφέρθηκε πάλι στο νοσοκομείο.

Ο 37χρονος από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης νοσηλευόταν φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, ο πατέρας του αδικοχαμένου βρέφους κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως σε ειδικό θάλαμο βρίσκεται και η μητέρα του 5,5 μηνών βρέφους, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της και ψυχολόγους