Τέτοια λαμόγια και αρπακτικά δεν ξαναπέρασαν! Άφησαν απλήρωτα μέχρι και τα γραφεία κηδειών που ανέλαβαν να θάψουν τους νεκρούς στα Τέμπη!

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεσμεύτηκε να πληρώσει όλο το ποσό για τους ανθρώπους που έχασαν τις ζωές τους στην τραγωδία των Τεμπών, μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.

Η απόφαση έγκρισης δαπάνης έγινε 22-3-2023 και όταν οι ιδιοκτήτες γραφείων κηδειών κλήθηκαν να παραλάβουν τις σορούς τους, έκαναν ξεκάθαρο ότι δε θα ζητήσουν χρήματα από τις οικογένειες των θανόντων, καθώς το κράτος θα αναλάβει όλα τα έξοδα.

Τους εξήγησαν πως η εντολή πληρωμής για όλους όσους έχασαν τις ζωές τους στην ανείπωτη τραγωδία έχει ήδη δοθεί και σύντομα θα πληρωθούν για τις υπηρεσίες τους. Δύο μήνες αργότερα, φαίνεται πως δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ συνήθως τέτοιου είδους διαδικασίες διεκπεραιώνονται εντός 10 ημερών. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, καθώς και άλλα γραφεία κηδειών έχουν το ίδιο πρόβλημα, ενώ φαίνεται πως το οικονομικό τμήμα του υπουργείου είναι υπεύθυνο για την καθυστέρηση.

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο, οι επαγγελματίες απέστειλαν όλα τα έγγραφα που τους ζητήθηκαν, χωρίς να έχουν πάρει κάποια επίσημη απάντηση για το πότε θα λάβουν τα χρήματα τους. Παρά τις οχλήσεις τους στο αρμόδιο υπουργείο, ακόμη και τώρα δεν έχουν πάρει κάποια απάντηση ούτε για το τι προκάλεσε την καθυστέρηση, αλλά ούτε πότε θα καταβληθούν τα χρήματα.

Όπως αναφέρθηκε, η έγκριση για καταβολή των χρημάτων έχει ήδη δοθεί, όποτε κανείς δε γνωρίζει τι έχει προκαλέσει την καθυστέρηση. Ακόμη και οι υπάλληλοι του υπουργείου κατηγορούν εσωτερικά το οικονομικό τους τμήμα, λέγοντας πως δε γνωρίζουν κάτι παραπάνω.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίστοιχη περίπτωση κρατικής δαπάνης για κηδείες, οι διαδικασίες είχαν ολοκληρωθεί εντός 7-10 ημερών, με την τότε κυβέρνηση να καταβάλλει άμεσα ακόμη και το τελευταίο ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες που είχαν εργαστεί, από τα γραφεία κηδειών μέχρι και το κατάστημα εστίασης που είχε φιλοξενήσει τους φίλους και συγγενείς των θανόντων.