Παραδέχτηκε τα πάντα ο απατεώνας! Παρακολουθούσε και τον Ανδρουλάκη και τον Φλώρο! Και όμως κανένας δεν ασκεί δίωξη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε κατά τη διάρκεια του χθεσινού ντιμπέιτ σε μια σειρά από παραδοχές για τις υποκλοπές.

Εκτός από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο Κ.Μητσοτάκης παραδέχθηκε και την παρακολούθηση του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, επιβεβαιώνοντας το pronews.gr που είχε φέρει στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥΠ η οποία περιήλθε στην κατοχή του pronews.gr, ο Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος «συνελήφθη κλέπτοντας οπώρας» και πιο συγκεκριμένα καταγράφηκε να διακινεί «μαύρο χρήμα» ύψους 600.000 ευρώ, μέσα σε σακούλα.

Αδήλωτο και χωρίς πόθεν έσχες!

Το ποσό αυτό, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της ΕΥΠ, είναι ένα μικρό μέρος μόνο από αυτό που περιήλθε στον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων από δωρεά αντιπροσώπου που πούλησε ελικόπτερα πριν από 1,5 χρόνο στο ΠΝ με παρέμβαση του ίδιου του Κ.Φλώρου!

Η υποκλοπή προήλθε από πληροφορίες της ΕΥΠ ότι ο στρατηγός Φλώρος «είχε προσωπική ατζέντα στους εξοπλισμούς», είχε εισπράξει μεγάλη μίζα από τα ελικόπτερα του Ναυτικού και επρόκειτο να την «επενδύσει».

Αμέσως κινήθηκε η συνήθης διαδικασία συλλογής υπογραφών και το κινητό του παγιδεύθηκε για τρεις περιόδους πέρσι την άνοιξη από το σύστημα το «υπηρεσιακό» Syborg της ΕΥΠ.

«Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι 1.200.000 ευρώ, στο οποίο ποσό τα 600.000 πληρώθηκαν “μαύρα”.

Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία των 1.500 ευρώ, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της ΕΥΠ.

Να θυμίσουμε ότι χθες ο Κ.Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Ράνια Τζίμα για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη ήταν «οι εξηγήσεις που δόθηκαν τότε για αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς». Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά παραδέχεται την παρακολούθηση του Κ. Φλώρου.

Η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη ήταν «οι εξηγήσεις που δόθηκαν τότε για αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς». Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο πρωθυπουργός για πρώτη φορά παραδέχεται την παρακολούθηση του Κ. Φλώρου.