Οι ρωσικές δυνάμεις αποδεκατίζουν τις Ουκρανικές ταξιαρχίες, μάλιστα στην περιοχή Krasny Liman έπληξαν την 25η αεροπορική Ταξιαρχία επίθεσης του ουκρανικού στρατού, την 58η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού και την 95η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης…
Ωστόσο και οι Ουκρανοί επιχειρούν να αντεπιτεθούν στο Bakhmut όπου λόγω κακού συντονισμού μεταξύ των Wagner και τακτικών ρωσικών δυνάμεων έχασαν 500 μέτρα… δυτικά στο Bakhmut.
Οι μάχες συνεχίζονται σε όλο το μέτωπο, ωστόσο όπως αναφέρουν οι Ρώσοι διεξάγουν ειδική στρατιωτική επιχείρηση όχι πόλεμο.
Ο πόλεμος σημαίνει ότι καταστρέφονται τα πάντα, ισοπεδώνονται πόλεις, αντιθέτως τα πλήγματα του ρωσικού στρατού είναι στοχευμένα σε υποδομές ενέργειας και σε βιομηχανικές ζώνες και βεβαίως αποθήκες πολεμικού υλικού και χώρους συγκέντρωσης στρατευμάτων των Ουκρανών…
Για τους Ρώσους η προέλαση δεν θα σταματήσει μόνο στα οριοθετημένα εδαφικά σύνορα του Donbass αφού οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν πόλεις στο Donetsk και Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις με βάση το σχέδιο θα προχωρήσουν πέραν από τα σύνορα του Donbass ώστε να δημιουργήσουν μια ουδέτερη ζώνη ώστε να μην μπορούν οι Ουκρανοί να βομβαρδίζουν το Donbass δηλαδή την ανατολική ρωσόφωνη Ουκρανία.

Η αντεπίθεση των Ουκρανών εξελίσσεται σε φιάσκο, αφού καν δεν έχει ξεκινήσει και επίσημα οι Ουκρανοί δηλώνουν ότι εάν αποτύχει η αντεπίθεση θα πραγματοποιήσουν και νέα αντεπίθεση…

Οι Ρώσοι χτύπησαν 3 Ταξιαρχίες των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκάλυψαν την κίνηση τριών ταξιαρχιών του ουκρανικού στρατού και επιτέθηκαν στις εχθρικές δυνάμεις στις δασικές περιοχές Chervonopopovka και Serebryansky ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κέντρου Μάχης της Ρωσίας Alexander Savchuk.

«Στην περιοχή Chervonopopovka και στην περιοχή του δάσους Serebryansky, οι δυνάμεις αναγνώρισης και οι δυνατότητες του κέντρου ομάδας μάχης αποκάλυψαν την κίνηση στρατιωτών από την 25η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης του ουκρανικού στρατού, την 58ην μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού και την 95η ταξιαρχία αεροπορικής επίθεσης.
Οι Ουκρανοί υπέστησαν απώλειες ως αποτέλεσμα χτυπημάτων από αεροσκάφη και πυροβολικό των Ρώσων.

Στην περιοχή Krasny Liman, μονάδες πυροβολικού της ρωσικής ομάδας μάχης πραγματοποίησαν πλήγματα σε περιοχές συγκέντρωσης Ουκρανών στρατιωτών.
Τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη της ομάδας μάχης εξαπέλυσαν πλήγματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Petrovskoye, Terny και Serebryanka εναντίον των προπύργων του ουκρανικού στρατού και των χώρων προσωρινής ανάπτυξης, Ουκρανικών στρατευμάτων.

Zelensky: Χρειαζόμαστε και άλλο χρόνο για την αντεπίθεση

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky παραδέχθηκε πως οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την αντεπίθεση τους.
«Μπορούμε να προχωρήσουμε και να πετύχουμε.
Αλλά θα χάναμε πολύ κόσμο.
Νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο.
Πρέπει λοιπόν να περιμένουμε.
Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο» τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επισήμανε πως ο ουκρανικός στρατός έχει έτοιμες ταξιαρχίες, αλλά λείπει ο στρατιωτικός εξοπλισμός.
«Εξακολουθούν να λείπουν τεθωρακισμένα οχήματα που μας είχαν υποσχεθεί, τα οποία φτάνουν σταδιακά» είπε ο Zelensky.

Προηγούμενο άρθροΟργή σε όλη την Ελλάδα με αυτούς τους άθλιους που κυβερνάνε! Οι ελαιοπαραγωγοί της Σάμου ζητούν να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις για την ακαρπία που υπήρχε πριν δύο χρόνια
Επόμενο άρθροΤα ξεπούλησαν όλα οι ανθέλληνες και στην Κρήτη! Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου που τα άρπαξε η Τουρκία