Ένα σκληρό σχόλιο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιφύλασσαν οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, οι οποίοι στην πρόσφατη έρευνά τους κατέταξαν την Ελλάδα στην 107η θέση της Ελευθερίας του Τύπου.

Ο καταποντισμός της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου στην τελευταία θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης σχολιάζεται καυστικά από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα οι οποίοι τονίζουν αιχμηρά σε ανάρτησή τους στο Twitter, ότι αν η Ελλάδα θέλει να διεκδικήσει καλύτερη θέση το 2024 να φροντίσουν οι αρχές να αποτρέψουν τις αυθαίρετες παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και να αποδώσουν δικαιοσύνη στη δολοφονία Καραϊβάζ.

Συγκεκριμένα οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα γράφουν αιχμηρά στην ανάρτησή τους: «Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα είναι αναξιόπιστη οργάνωση, λέει η Ελλάδα επειδή κατατάχθηκε πάλι τελευταία μεταξύ των Eυρωπαίων εταίρων της.

Η χώρα μπορεί να τα πάει καλυτέρα το 2024 εάν οι δημοσιογράφοι μπορούν να εμπιστευθούν τις αρχές αν εκείνες αποτρέψουν τις αυθαίρετες παρακολουθήσεις και αποδώσουν δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ».
Το σχόλιο των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα συνοδεύεται από άρθρο του euractiv με τίτλο «Η ελληνική κυβέρνηση αποκαλεί «αναξιόπιστους» του Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα».

Προηγούμενο άρθρο“Καρφώθηκε” μόνος του! Ομολόγησε ότι ο Ανδρουλάκης δεν ήταν εθνικός κίνδυνος – Γνώριζε τα πάντα για τις υποκλοπές ο κερατάς
Επόμενο άρθροΜάθε άμεσα που ψηφίζεις με ένα κλικ