Εκτός από την ομολογία της παράνομης παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πρωθυπουργός υπέπεσε σε μία μεγαλειώδη αντίφαση, υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ «δεν ήταν εθνικός κίνδυνος» τη στιγμή που όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε άγνοια για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι ποτέ υπό καθεστώς παρακολούθησης» απάντησε σε ερώτημα της Ράνια Τζίμα, έχοντας νωρίτερα θέσει υπό αίρεση εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τις παρακολουθήσεις.

Πέραν της ξεκάθαρης παραδοχής για την παράνομη επισύνδεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που δυσκολεύει έτι περαιτέρω τη θέση των Δημητριάδη – Κοντολέοντα, η απάντηση του απερχόμενου πρωθυπουργού εκθέτει ανεπανόρθωτα και τον ίδιο. Μπορεί να απέφυγε να απαντήσει για το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, μελών του υπουργικού συμβουλίου και δημοσιογράφων, αλλά η διευκρίνιση για τον κ. Ανδρουλάκη διαψεύδει τους ισχυρισμούς του περί άγνοιας.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να θέσει εαυτόν στο κάδρο των ευθυνών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όλο αυτό το διάστημα κοροϊδεύει την κοινωνία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς φορείς που έθεσαν την χώρα μας στο μικροσκόπιο.

Προηγούμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του πληθωρισμού για τον μήνα Απρίλιο
Επόμενο άρθροΞεφτιλίζουν τη συμμορία του Μαξίμου οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα! Δημόσια κατακραυγή για τον άνθρωπο που διέλυσε την Ελλάδα