Θρήνος στην Καλαμπάκα για τον 30χρονο παλικάρι που έχασε τη ζωή του

Ο 30χρονος Ηλίας Παρασκευάς είναι το θύμα του τροχαίου που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στο Καλλιμάρμαρο, όταν η μηχανή που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο.

Ήταν λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα. Ο 30χρονος αστυνομικός μόλις είχε σχολάσει από την υπηρεσία του και επέστρεφε στο σπίτι του με τη μηχανή που τόσο πολύ αγαπούσε. Η σύγκρουση με αυτό το λεωφορείο της γραμμής 209 στάθηκε μοιραία για τον νεαρό αναβάτη της μηχανής.

«Τελείωσε τη δουλειά, πήγαινε για το σπίτι του και είχε τροχαίο, από ότι μου είπε ο Διοικητής του. Τον χτύπησε λεωφορείο. Τον πήγανε στο νοσοκομείο, αλλά δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν, μου είπε ο διευθυντής του Ευαγγελισμού. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, συνεσταλμένο, με ευαισθησίες. Τα καλύτερα λόγια λένε όλοι στην Καλαμπάκα. Χθες του μίλησα τελευταία φορά στο τηλέφωνο», ήταν τα λόγια του πατέρα του 30χρονου Ηλία.

«Μας πήραν το πρωί και μας είπαν πως το παιδί είχε ατύχημα και απεβίωσε. Δεν ξέρουμε πώς έγινε. Γύριζε από τη δουλειά του, είχε τελειώσει τη βάρδια τη νυχτερινή και γύριζε στο σπίτι με τη μηχανή», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 30χρονου Ηλία.

«Μέχρι και οι νέοι γείτονές του που μετακόμισε πρόσφατα μου έλεγαν “τι καλό παιδί έχετε”. Το αγόρι μου! Ο Θεός να τον έχει στον παράδεισο! Να αναπαύσει την ψυχή του. Αν φταίει ο οδηγός δεν κρατάμε κάτι για τον οδηγό. Δε φταίει κανείς. Ήταν να πεθάνει το παιδάκι μου. Ήταν να φύγει. Ο Θεός ήθελε να τον πάρει και τον πήρε. Δε φταίει ούτε ο οδηγός, ούτε κανένας» κατέληξε.

Ο 30χρονος με καταγωγή από την Καλαμπάκα είχε όνειρο να γίνει αστυνομικός από μικρό παιδί. Η μητέρα του του έλεγε συχνά να γυρίσει πίσω στον τόπο όπου μεγάλωσε και γεννήθηκε, την Καλαμπάκα, για να έχει κοντά της τον γιο της.

«Του άρεσε. Είχε συνηθίσει, του άρεσε η δουλειά του αστυνομικού. Τώρα τι να πω… Του είπα: ”Φύγε, έλα επάνω”. ”Όχι”, λέει, ”καλά είμαι εδώ”. Του άρεσαν οι ταινίες οι αστυνομικές», σημείωσε η μητέρα του θύματος.