Ο δικαστικός πραγματογνώμονας, άλλοτε ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής σε αυτοψίες δυστυχημάτων, Βασίλης Κοκοτσάκης, μιλώντας στον 98.4, αναφέρθηκε στα νέα στοιχεία που βρήκαν οι εμπειρογνώμονες της πυροσβεστικής για το ότι από το βαγόνι του κυλικείου του επιβατικού τραίνου, ξεκίνησε η φονική φωτιά.

Όπως είπε, αυτό αναδεικνύει την σπουδαιότητα που είχε η απόφαση να μην υπάρξει ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς των 57 νεκρών, ώστε να φανεί πόσοι κατέληξαν από την σφοδρή σύγκρουση και πόσοι από άλλη αιτία όπως η φωτιά, η εισπνοή ή οι αναθυμιάσεις από καπνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων, τα οποία αναμένεται να παρουσιαστούν εντός των επόμενων ωρών ή ημερών, επικεντρώνονται στη χαρτογράφηση του πού ακριβώς έχασαν τη ζωή τους τα 57 θύματα του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πρώτο βαγόνι έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο βαγόνι, όπου ήταν και το κυλικείο του τρένου, 20 νεκροί έχουν καεί.

Θεωρείται, πλέον, βέβαιο, ότι η έκρηξη μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, έγινε στο βαγόνι του κυλικείου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν τα εν λόγω θύματα έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση ή από τη φωτιά. Χωρίς νεκροψία-νεκροτομή, όπως αποφασίστηκε, είναι δύσκολο για την ώρα αυτό να απαντηθεί. Μάρτυρες, πάντως, έχουν αναφέρει ότι, από το βαγόνι του κυλικείου, άκουγαν ανθρώπους να ζητούν βοήθεια και να φωνάζουν ότι καίγονται.

Ο κ. Κοκοτσάκης, αναφέρει πως αν οι πληροφορίες για το πόρισμα της πυροσβεστικής επιβεβαιωθούν, τότε προκύπτουν ευθύνες είτε δια της παραλείψεως , είτε δια της αδειοδότησης για την ύπαρξη εύφλεκτων αερίων ή υγρών, στο βαγόνι- κυλικείο για τις εταιρίες που διαχειρίζονται τα τρένα ή το catering τους, αλλά και αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου υποδομών που είτε έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο, είτε δεν έλεγξαν ότι υπήρχε κατά παράβαση.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κοκοτσάκη στο αρχείο που ακολουθεί

Προηγούμενο άρθροΞεφτιλίζονται πριν “πέσουν” – Ο Άδωνις στέλνει φακέλους με ψηφοδέλτια σε νεκρούς που έχουν πεθάνει εδώ και 7 χρόνια!
Επόμενο άρθροΗ ελληνική δικαιοσύνη κλείνει τα μάτια στη γενοκτονία – Πεθαίνουν κάθε μέρα δεκάδες νέοι άνθρωποι από τα εμβόλια θανάτου – Μία νέα κοπέλα η οποία ήταν προπονήτρια βόλεϊ πεθαίνει εντελώς ξαφνικά