Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δημοσιογράφοι με τον τρόπο που είχαν συμφωνήσει τα κόμματα να γίνει το debate μίλησε η Ράνια Τζίμα, που μετά το τέλος της τηλεμαχίας, το βράδυ της Τετάρτης (11.05.2023), βρέθηκε στο στούντιο του Mega.

Εκεί ήταν σε εξέλιξη η έκτακτη εκπομπή του Mega για το debate, με τη Νίκη Λυμπεράκη, τον Γιώργο Παπαχρήστο, τον Θανάση Φουσκίδη, τον Γιάννη Χρηστάκο και τον Σωτήρη Μπολάκη. Η Ράνια Τζίμα περιέγραψε πως οι δημοσιογράφοι έμειναν…. Άναυδοι όταν, για το θέμα των υποκλοπών, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή» και κανείς δεν μπορούσε να κάνει διευκρινιστική ερώτηση!

Περιέγραψε δε πως οι έξι δημοσιογράφοι άρχισαν να κοιτάζονται με απόγνωση και έναν… μίνι σύσκεψη για το πως ο επόμενος που είχε να κάνει ερώτηση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε, με κάποιο τρόπο, να βρεί μια… χαραμάδα για να το θέσει ξανά!

«Έχω να πω ότι οι συνάδελφοι ήταν όλοι εξαιρετικοί. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το debate κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Την επόμενη φορά θα ήταν καλό και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει», είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα.

«Σιγά μην το θέλουν (σ.σ. το λιγότερο ασφυκτικό πλαίσιο)! Καλά, αστειευόμαστε; Τι δεν καταλαβαίνουμε, παιδιά; Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο debate. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους “ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση”.

Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”. Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω “παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;“. Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει “δεμένα τα χέρια μου”. Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί. “Εννοείς τον πρωθυπουργό;”.

Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός.

Προηγούμενο άρθροΜόρφου Νεόφυτος: Δεν είμαστε ελεύθεροι έχουμε Ευρωκρατία! (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣπάνε κάθε ρεκόρ οι αυτοκτονίες! Περιοριστικά μέτρα εξαθλίωση και φτώχεια οδηγούν τον κόσμο στο να δίνει τέλος στη ζωή του