Τελειώνει τα παραμύθια Μητσοτάκη και Τσίπρα ο Στουρνάρας! Θα “γονατίσει” η ελληνική οικονομία! Όλα σχεδιασμένα με τα lockdown και τις κυρώσεις στη Ρωσία

«Τα επιτόκια θα παραμείνουν εκεί που είναι σήμερα ή και παραπάνω για ένα διάστημα μέχρι ο πληθωρισμός να πλησιάσει πολύ κοντά στο στόχο του 2%», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές, ο κύκλος της νομισματικής σύσφιγξης της ΕΚΤ θα ολοκληρωθεί φέτος, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος όμως υποστήριξε ότι δεν μπορούμε ακόμη να ξέρουμε πόσες αυξήσεις θα γίνουν.

«Όπως εξελίσσονται σήμερα τα πράγματα και, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, μπορούμε να πούμε ότι μέσα στο 2023 θα τελειώσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων», δήλωσε Γ. Στουρνάρας στην Ημερησία.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Γ. Στουρνάρας είπε ότι η χώρα βρίσκεται κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η οποία θα δώσει το σήμα ότι η χώρα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Είπε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές θα πρέπει να πάρει τις κατάλληλες δημοσιονομικές αποφάσεις.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα για να χωρέσουν όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά. Αν κοστολογήσουμε ορθά αυτά τα οποία λέγονται, ξεπερνάμε κατά πολύ τον όποιο δημοσιονομικό χώρο».

«Δημοσιονομικά απέχουμε ακόμα από το πρωτογενές πλεόνασμα που απαιτείται για τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του χρέους», είπε.