Στο αρχείο θέτει η Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος την έρευνα σχετικά με δωροληψία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτιή Συμμαχία, Νίκου Παππά.

Συγκεκριμένα, η Αρχή έθεσε στο αρχείο έρευνα που διενήργησε για δωροληψία του κ. Παππά. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη έρευνα είχε ξεκινήσει μετά τη διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη «ΣΥΡΙΖΑ channel».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας στο επίκεντρο τέθηκε η πορεία των 3 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το ποσό που όπως είχε καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας είχε πάρει από τους αδερφούς Χούρι για να μπορέσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε το 2016.

Ωστόσο από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως και στοιχεία που να καταδεικνύουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τους αδερφούς Χούρι.

Επίσης, η Αρχή αρχειοθέτησε τον φάκελο που είχε ανοίξει για  ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην «Ελληνική Λύση» μετά από καταγγελίες δύο βουλευτών του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος καθώς και οι καταγγέλλοντες.

Προηγούμενο άρθροΠήρε το χρυσό η Άννα και στο Μπακού! Σαρώνει τα μετάλλια η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβολής
Επόμενο άρθροΔείτε ζωντανά το debate των πολιτικών προδοτών