Όχι απλά αποκαλύφθηκε πως το χαρτί που κράδαινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα κανάλια ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήταν ψέμα, αλλά κατά πως φαίνεται, ο έτερος λατρεμένος τεχνοκράτης και οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη το έχει παρουσιάσει δέκα ημέρες νωρίτερα ως δικό του.

Δεν φτάνει που είναι ψεύτες, είναι και κουτοπόνηροι.


Τα ψέματα του Άκη Σκέρτσου με την επιχείρηση παραπληροφόρησης και ψευδολογίας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, όταν το documentonews.gr αποκάλυψε πως το χαρτί που παρουσίαζε ως «κοστολόγηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ από το ΓΛΚ» δεν είχε καμία σχέση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Μάλιστα, λίγο αργότερα το παραδέχτηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως αποκαλύπτεται, το ψέμα ήταν συνειδητό και στοχευμένο, στοχεύοντας στον επηρεασμό της κοινής γνώμης με χαλκευμένα στοιχεία, και αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη χρησιμοποιεί τις κρατικές αρχές και τους αρμούς της εξουσίας.

Όμως μία ανάρτηση ενός άλλου «πουλέν» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τα τέλη Απριλίου, αποκαλύπτει πως ο Άκης Σκέρτσος δεν ήταν μόνος του στην πρωτοφανή αυτή εκστρατεία παραπληροφόρησης, αλλά είχε σύμμαχο και του οικονομικό σύμβουλο του γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

Συγκεκριμένα, στις 28 Απριλίου, ο ψυχρός τεχνοκράτης που αποφεύγει εξίσου τη βάσανο της μάχης του σταυρού, αφού ο ίδιος και ο Α. Σκέρτσος δεν κατεβαίνουν είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στα κοινωνικά του δίκτυα του ίδιου ακριβώς εγγράφου που ημέρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «χρέωνε» στο ΓΛΚ.

Ακόμα πιο προκλητικά, σε δεύτερη του ανάρτησή του, ο Αλ. Πατέλης προσθέτει: «Θυμάμαι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2015 είχε κοστολογηθεί στα 12 δις. “Το ένα στα δέκα να κάνουν…” Όλοι ξέρουμε τι έγινε μετά. Της Δήμητρας».

Μάλιστα. Της Δήμητρας. Ποιος τα λέει αυτά; Ο μπακαλόχαρτος…

Προηγούμενο άρθροΌλοι έξω! Αθώοι τριάντα κατηγορούμενοι σε υπόθεση ναρκωτικών στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΕισαγγελική παραγγελία στο ΣΔΟΕ για τα φαγοπότια στα ΕΛΤΑ με εμπλεκόμενο για ακόμη μία φορά τον Ανδρέα Πάτση (έγγραφο)