ΟΝΕΧ-ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ-ΔΑΚΕ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ …
«Οι ισχυροί να θεωρούν αυτονόητο να αδικούν τους πιο αδύνατους, όπως τα ψάρια στη θάλασσα όπου το μεγάλο τρώει το μικρό»


 Με περίσσιο θράσος βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες φιλοεργοδοτικούς συνδικαλιστές της παράταξης ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Ελευσίνας και της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, να υπερασπίζονται μετά βδελυγμίας το «δικαίωμα τουεργοδότη» να αφήνει απλήρωτο το προσωπικό των Ναυπηγείων Ελευσίνας, καταστρατηγώντας την εργατική νομοθεσία και τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων της επιχείρησης. Μάλιστα, έφτασαν σε σημείο να απαντούν οι ίδιοι, ως μη όφειλαν, για λογαριασμό του εργοδότη, σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που απλά δημοσιοποιεί το γεγονός ότι επεβλήθησαν πρόστιμα και μηνύσεις από το ΣΕΠΕ σε βάρος του εργοδότη των Ναυπηγείων Ελευσίνας για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων 2022 και του Δώρου Πάσχα 2023.

Εμείς δεν θα απαντήσουμε στους παραλληλισμούς μιας ομάδας ανοήτων συνδικαλιστών που έχουν υποταχθεί πλήρως στα εργοδοτικά συμφέροντα. Απαντάμε ευθέως στους πραγματικούς συντάκτες και εμπνευστές των παραληρηματικών ανακοινώσεων, δηλαδή στην εργοδοσία και τον αποπεμφθέντα «συνδικαλιστή» και πρώην υπάλληλο της ΓΣΕΕ που τώρα βρίσκεται υπό τις εντολές του κ. Ξενοκώστα και της ΟΝΕΧ ωςέμμισθος σύμβουλος.

Η αλήθεια είναι ότι ο φερόμενος ως επενδυτήςκ. Ξενοκώστας, σε αγαστή συνεργασία με το λαλίστατο Υπουργό Αναπτύξεως κ. Άδωνη Γεωργιάδη και την «παρέα» που άγεται και φέρεται ως ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο που χάραξεστο Νεώριο της Σύρουο ΣΥΡΙΖΑ και ο γνωστός Ανδρέας Νεφελούδης (και φίλος του Ξενοκώστα), επιδιώκοντας να εργολαβοποιήσουν πλήρως τη βαριά βιομηχανία της χώρας, δημιουργώντας«Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ)» με περίφραχτα βιομηχανικά κτίρια φοροδιαφευγουσών πολυεθνικών εταιρειών, με έδρα φορολογικούς παραδείσους, με εργάτες να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες εργολαβοποίησης, με εξαθλιωτικά μεροκάματα, απλήρωτοι πολλές φορές και δίχως να γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός εργοδότης τους.Εφαρμόζουν και εξελίσσουν το «μοντέλο Λαυρεντιάδη»των Λιπασμάτων Καβάλας, μιας βιομηχανίας που αφού απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά εκατοντάδες εξειδικευμένουςεργαζόμενους, εν συνεχεία τη μετέτρεψε σε «παράδεισο» των εργολάβων και τωνφθηνών εργατικών χεριών και σε «εκκολαπτήριο» δεκάδων offshores εταιρειών.

Πρωτεργάτης αυτής της «συμπαιγνίας» είναιστέλεχος της ΔΑΚΕ, αποπεμφθέντας συνδικαλιστής και πρώην υπάλληλος της ΓΣΕΕ,ο οποίος πλέον έχεισχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης στην εταιρεία ΟΝΕΧ, σχέση που είχε αποκρύψει από τη ΓΣΕΕ που τον άμειβε ταυτόχρονα και ως υπάλληλό της. Όταν αποκαλύφθηκε η παράλληλη σχέση του, αποπέμφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από σύνεδρος του 38ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Όταν δε με θράσος αποτόλμησε να ζητήσει προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο, η απόφαση της δικαιοσύνης ήταν απορριπτική.

Πάμε όμως τώρα στην ουσία ξεκινώντας από την τελευταία εξέλιξη. Μετά από καταγγελία εργαζομένων, η Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας διενήργησε έλεγχο στα Ναυπηγεία (πλειοψηφία στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας έχει εταιρεία συμφερόντων Ξενοκώστα από το 2020) και διαπίστωσε ότι δεν έχουν καταβληθεί τα Δώρα Χριστουγέννων 2022 και τα Δώρα Πάσχα 2023. Όπως ήταν αναμενόμενο κάλεσαν σε έγγραφες εξηγήσεις την εργοδότρια εταιρεία (συμφερόντων Ξενοκώστα). Οι εξηγήσεις που δόθηκαν προφανώςΔΕΝ έπεισαν τους επιθεωρητές εργασίας και επεβλήθη πρόστιμο και μήνυση. Η υπόθεση μάλιστα παραπέμφθηκε στον αρμόδιο  Εισαγγελέα Πρωτοδικών για την άσκηση ποινικής δίωξης.Οι Επιθεωρητές Εργασίας στην πραγματικότητα εφάρμοσαν το νόμο αφού το Δώρο Χριστουγέννων και το Δώρο Πάσχα, χορηγούνται εκ του νόμου στο προσωπικό όλων των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα και ουδεμία παραίτηση εργαζομένου δεν χωρεί σε νόμιμο δικαίωμα, ακόμα κι αν ο εργαζόμενος «συναίνεσε» εκβιαζόμενοςσε μια τέτοια παραίτηση. Και το επισημαίνουμε αυτό διότι η άθλια προπαγάνδα της «συμπαιγνίας» ΔΑΚΕ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ισχυρίζεται ότι τάχα η «Συνέλευση» των εργαζομένωνσυμφώνησε δήθεν να μην εφαρμοστεί ο νόμος για τον συγκεκριμένο εργοδότη. Αν είναι δυνατόν, αποφάσεις που λαμβάνονται υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» της εργοδοσίας, να υπερισχύουν των νόμων. Και αυτό να το ισχυρίζεται κοτζάμ Υπουργός Αναπτύξεως της Κυβέρνησης σε προεκλογική περίοδο.

Επίσης, πρέπει να γίνει τοις πάσι γνωστό ότι δεν υπάρχει «παλιά και νέα εργοδοσία» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Από τις 8.9.2020, η εταιρεία FEYTEA HOLDING LIMITED, με έδρα την Λευκωσία Κύπρου, συμφερόντων Ξενοκώστα – ΟΝΕΧαπέκτησε δικαιώματα ψήφου ύψους 12.420.181, επί συνόλου 23.463.874 μετοχών, της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ήτοι ποσοστού 52,93% επί του συνόλου των μετοχών της. Συνεπώς, κατά την κοινή λογική, εργοδότης από το 2020 -με την έννοια του ιδιοκτησιακού και διοικητικού καθεστώτος- δεν είναι η «παλιά» εργοδοσία Ταβουλάρη όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται δημόσια η «συμπαιγνία», αλλά η εργοδοσία συμφερόντων Ξενοκώστα, η οποία είναι εις ολόκληρον υπόχρεη απέναντι στο νόμο και το προσωπικό. Τόσο για την εξόφληση των δεδουλευμένων, όσο και των νέων χρεών που δημιουργήθηκαν έκτοτε σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς και Ελληνικό Δημόσιο. Εμείς ως εργαζόμενοι, από το 2020 και μετά, ως εργοδότη μας ξέρουμε τον κ. Ξενοκώστα ο οποίος και εγκαταστάθηκε στο Ναυπηγείο ως παρουσία και είχε καθημερινές παρεμβάσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Και ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα ασκείται κανονικά εδώ και 3 χρόνια από τον κ. Ξενοκώστα, με ελλιμενισμό μόνοτο τελευταίο 7μηνο δεκάδων εμπορικών σκαφών για επισκευή, είναι άγνωστο ποιος ή ποιοι εισπράττουν αυτά τα εκατομμύρια ευρώ εσόδων ή αν αυτά τιμολογούνται και φορολογούνται στη χώρα μας. Κι αν οι δουλειές πάνε τόσο καλά όσο ισχυρίζεται ο κ. Ξενοκώστας και ο κ. Γεωργιάδης, τότε γιατί δεν πληρώνονται οι εργαζόμενοι τα Δώρα τους από τα έσοδα αυτής της «εντυπωσιακής» εμπορικής δραστηριότητας που μας παρουσιάζουν; Αστεία πράγματα και γελοίοι ισχυρισμοί.

Προηγούμενο άρθροΛάμπρος Τσάπαλης – Ζώη Βαϊοπούλου τα λένε έξω από τα δόντια: Τι ζήσαμε και τι κρύβουν τα πατριωτικά κόμματα από τον Ελληνικό λαό.
Επόμενο άρθροΣταματήστε να εξαθλιώνεται τους ευρωπαϊκούς λαούς με τις κυρώσεις στη Ρωσία – Εκτινάχθηκε η οικονομία της χώρας του Πούτιν στα ύψη – Στις κορυφαίες σε όλο τον κόσμο μετά το 2014