Η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά την άμεση ακύρωση της προεκλογικής προκήρυξης της Μίνας Γκάγκα για 126 «συντονιστές διευθυντές» στο ΕΣΥ και ετοιμάζονται να στείλουν και εξώδικο στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας.

Μέσω του εξώδικου, στο οποίο θα κοινοποιούν τον υπουργό Υγείας, τον πρωθυπουργό, καθώς και την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα απαιτήσουν την «ακύρωση της απαράδεκτης, ρουσφετολογικής προκήρυξης θέσεων Συντονιστών Διευθυντών».

Συγκεκριμένα, η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της ότι η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει προεκλογικά, για να ξεμπερδεύει με τις εκκρεμότητες που τις έχουν απομείνει για την πλήρη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε επιχειρήσεις Α.Ε.

«Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η προκήρυξη, κυριολεκτικά στο παρά πέντε των εκλογών, 126 θέσεων Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ, δηλαδή προϊστάμενων, πρόθυμων να φέρουν σε πέρας τη βρώμικη δουλειά της απαρέγκλιτης υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής στο χώρο της υγείας. Την ώρα που έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ελάχιστων προσλήψεων Επιμελητών Β’ που έχουν προκηρυχθεί, και που είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργήσουν τα τμήματα και οι κλινικές, την ώρα που έχουν παγώσει με πρόσχημα την προεκλογική περίοδο ακόμα και οι διορισμοί νέων ειδικευόμενων σε πολλά νοσοκομεία, η κυβέρνηση προκηρύσσει θέσεις συντονιστών διευθυντών φωτογραφίζοντας “ημέτερους”. Μάλιστα, η περίοδος “υποβολής υποψηφιοτήτων” είναι από 15 ως 24 Μαΐου 2023, ενώ είναι γνωστό ότι στις 21 Μαΐου διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές», αναφέρει σχετικά η ΟΕΝΓΕ .

Οι νοσοκομειακοί γιατροί χαρακτηρίζουν εξοργιστικό από τη μια να έχουμε τραγική υποστελέχωση σε πολλά τμήματα λόγω πολιτικής «μη προσλήψεων» και λόγω «καταιγίδας» παραιτήσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, και από την άλλη η κυβέρνηση που έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτό, να τρέχει τελευταία στιγμή πριν τις εκλογές να προλάβει να προκηρύξει «φωτογραφικά» θέσεις… «Συντονιστών Διευθυντών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προηγούμενο άρθρο“Γονατίζουν” τα νοικοκυριά από την ακρίβεια! Μία στις τρεις οικογένειες βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης και της φτώχειας
Επόμενο άρθροΠαίρνει θέση ο Μαγιορκίνης για την επόμενη πανδημία! Ξεκινάει η γρίπη των πτηνών – Αρχίζει και τρομοκρατεί τον κόσμο και πατώντας στο ακαταδίωκτο προετοιμάζει τους Έλληνες για αυτά που θα ζήσουν