Γράφουν ιστορία οι Νεοδημοκράτες! Ζητάει πίσω τα χρήματα για την ενίσχυση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αφού δεν έγινε κανένα έργο

«Τα λεφτά της πίσω» ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα καθώς τα έργα  που συγχρηματοδότησε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων δεν έγιναν και «η διαδικασία, για την ανάκτηση της συγχρηματοδότησης της ΕΕ για τις εν λόγω επενδύσεις, βρίσκεται σε εξέλιξη.»
Αυτό απάντησε η  Επιτρόπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Στέλιο Κούλογλου που κατέθεσε σχετική ερώτηση μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η Επίτροπος, σε άλλο σημείο της απάντησης της, αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου  για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων από το 2019.

«Το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης [σ.σ.: του ERTMS] ορίζει προθεσμίες για τη γραμμή Δομοκού – σύνορα Βουλγαρίας/Ελλάδας έως το 2020.
Τον Ιούλιο του 2019 η Επιτροπή υπενθύμισε στις ελληνικές αρχές τις υποχρεώσεις κοινοποίησης που υπέχουν», τονίζει η Α. Βαλεάν και αποκαλύπτει στην πορεία ότι τον Οκτώβριο του 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυρίστηκε πως δε θα υπάρξουν καθυστερήσεις, αλλά τον Μάρτιο του 2022, ένα χρόνο πριν το δυστύχημα, ζήτησε παράταση τριών ετών.