“Αφού δεν μας σκότωσε, πάλι καλά. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε. Τουλάχιστον είμαστε ζωντανοί”, λένε με νόημα και προσπαθούν μετά από αυτό το συμβάν να δουν τι θα κάνουν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που αποκαλύπτει το neakriti.gr από το σπίτι αυτό στις Βασιλειές, για τις τρομακτικές συνέπειες που είχε ένας από τους κεραυνούς, που έπληξαν την περιοχή!

“Είχαμε πραγματικά άγιο”, λέει στο neakriti.gr ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Γιάννης Ξυστράκης. “Θα μπορούσαμε να σκοτωθούμε μέσα στο σπίτι μας. Φανταστείτε ότι εκείνη τη στιγμή η σύζυγος μου στέγνωνε  τα μαλλιά της με το “πιστολάκι”, όταν ακούστηκε ο κρότος και κεραυνοβολήθηκε το σπίτι μας.

Τα πάντα, όλα τα ηλεκτρολογικά μας συστήματα και οι συσκευές μας καταστράφηκαν. Ολόκληρα κομμάτια από μπετό αποκολλήθηκαν. Έχουμε σοβαρές ζημιές στις κολώνες, στους τοίχους, μέσα και έξω από το σπίτι”!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγα μέτρα παρακάτω, στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, υπάρχει αλεξικέραυνο. Όμως, σύμφωνα με όσα έλεγαν οι γείτονες, φαίνεται πως επειδή βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο από το σπίτι της οικογένειας Ξυστράκη, δεν “τράβηξε” τον κεραυνό. Τώρα μπαίνουν διάφορα ερωτήματα, όπως μήπως να επανεξεταστεί η θέση του αλεξικέραυνου για την ασφάλεια του σχολείου αλλά και της γειτονιάς, καθώς οι Βασιλειές είναι μια περιοχή που έχει συχνά θέματα με κεραυνούς.

Πάντως, οι άνθρωποι κάνουν τον σταυρό τους, αφού θα μπορούσαν να έχουν πολύ χειρότερες συνέπειες. “Αφού δεν μας σκότωσε, πάλι καλά. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε. Τουλάχιστον είμαστε ζωντανοί”, λένε με νόημα και προσπαθούν μετά από αυτό το συμβάν να δουν τι θα κάνουν για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Από τους κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή, έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες των Βασιλειών, με τους κατοίκους της περιοχής να λένε πως θα πρέπει να ασχοληθούν ειδικοί και να προχωρήσουν σε μέτρα θωράκισης τους, απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, όπως είναι οι τοποθετήσεις αλεξικέραυνων σε σημεία τέτοια που να απορροφούν τους κεραυνούς και να τους γειώνουν.