Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ελευσίνα, Κυριακή 7 Μαΐου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Τρία νέα μέτρα τα οποία αφορούν τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακίνητων και τους δημόσιος υπάλληλους ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση με πολίτες για την οικονομία στα ναυπηγεία στην Ελευσίνα. Τώρα θυμήθηκε να τα εξαγγείλει αυτά για να πάρει τα ψηφαλάκια. Τέσσερα χρόνια τώρα μόνο εισέπραττε

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έταξε επιπλέον μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ σε όποιον πολίτη ασφαλίσει το σπίτι του για φυσικές καταστροφές, μόνιμο Freedom Pass στους νέους που ενηλικιώνονται και αύξηση στο επίδομα παιδιού.

Ειδικότερα οι τρεις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που βγήκαν μέσα από τη συζήτηση στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας:

1)Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

2)Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.

3)Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδιά σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος 500 εκατ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠλήρωσε μ@λάκα Έλληνα να κάνει βόλτες ο Ζελένσκι με “χρυσό” τρένο
Επόμενο άρθροΤι άλλο θα ζήσουμε! Κεραυνός χτύπησε σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης – Από καθαρή τύχη γλίτωσαν οι ιδιοκτήτες