Παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας στα Ναυπηγεία Ελευσίνας«Την ώρα που ο νέος επενδυτής στα ναυπηγεία Ελευσίνας έχει δεσμευτεί για την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, οι καταγγελίες των εργαζομένων που έφτασαν ήδη στις αρμόδιες αρχές, φανερώνουν ότι στα ναυπηγεία δεν πνέει ούριος άνεμος», όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ.
«Είναι απαράδεκτο την ώρα που η μισθοδοσία στα ναυπηγεία Ελευσίνας επιδοτείται στην ουσία από το Πολεμικό Ναυτικό, η εργοδοσία να μην έχει καταβάλει Δώρο Πάσχα και να βαφτίζει καταβληθέντα για μισθούς χρήματα έναντι δεδουλευμένων ως Δώρο Χριστουγέννων.
Ήδη μετά από καταγγελία εργαζομένων και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας, η Επιθεώρηση Εργασίας εισηγήθηκε την επιβολή διοικητικού προστίμου ενώ παράλληλα απέστειλε στον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών μήνυση κατά της επιχείρησης, έτσι ώστε να ασκηθούν οι ανάλογες ποινικές κυρώσεις».

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, «απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ στα ναυπηγεία Ελευσίνας και των τεχνικών κλιμακίων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Η Συνομοσπονδία, στηρίζει και υποστηρίζει κάθε οργάνωση μέλος της, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να διασφαλιστεί το σύνολο των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλους τους χώρους δουλειάς».

Προηγούμενο άρθροΌλα σχεδιασμένα! Lockdown και κυρώσεις στη Ρωσία επαναφέρουν τα πρωτογενή πλεονάσματα στη χώρα – Δεν πρόκειται ποτέ να πάρει ανάσα ο Έλληνας αν δεν φύγουν οι προδότες που κυβερνούν
Επόμενο άρθροΟ δήμαρχος Βύρωνα “γκρεμίζει” την προπαγάνδα! Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας το παιδί για να επιτραπεί να συμμετέχει στην εκδρομή οι γονείς της προσκόμισαν βεβαίωση ότι δεν έπασχε από κάτι