Για θέματα υγείας, με επίκεντρο τα εμβόλια κατά της πανδημίας του covid-19, συζήτησαν στον “αέρα” του FOCUS FM 103.6 ο Στέφανος Δαμιανίδης και ο λοιμοξιολόγος, Ιωάννης Καβαλιώτης.

«Ο Γεροτζιάφας έλεγε ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο να πάει στο βουνό να ζήσει. Έαν αυτός τώρα είναι γιατρός και πολιτικός υποψήφιος, εγώ τι να πω. Μετά από όλα αυτά που βγαίνουν στον πλανήτη για τον κορωνοϊό και για το εμβόλιο, ένα εμβόλιο που κατ’ εμέ το είχαν έτοιμο πριν μας επιβάλλουν την πανδημία» σχολίασε αρχικά ο προσκεκλημένος για την υποψηφιότητα Γεροτζιάφα και τα όσα είχε πει ο τελευταίος στο παρελθόν.

«Τώρα τι λέει με όλα αυτά που ανακοινώνονται με τις δίκες, με τους θανάτους, με τις ανεπιθύμητες παρενέργειες των εμβολίων και τα δισεκατομμύρια που ζητάει ο κόσμος από τις εταιρείες (σ.σ τις φαρμακευτικές);» πρόσθεσε ο κ. Καβαλιώτης.

Όσον αφορά το θέμα των “κίτρινων καρτών” από τον ΕΟΦ αναφορικά με την θνησιμότητα πιθανότατα λόγω των εμβολίων, υποστήριξε:

«Τρία χρόνια ήταν σιωπηλός (σ.σ ο ΕΟΦ). Τώρα είπε “έχουμε θανάτους, τους ερευνούμε”. Πόσοι γιατροί στέλνουν κίτρινη κάρτα; Ούτε το 2%. Αν με αυτό το 2% βρήκαν τόσους θανάτους, τι νούμερα θα είχαμε αν έστελναν όλοι οι γιατροί; Άκουσα και τον κ. Βασιλακόπουλο να λέει ότι “μόνο δύο θανάτους έχουμε και αυτοί είναι πιθανό να σχετίζονται με τα εμβόλια”. Και πως το ξέρει ότι μόνο 2 είναι οι θάνατοι;»

«Ο θάνατος από εμβόλιο δε μπορεί να αποδειχθεί ούτε με τα καλύτερα τεχνικά μέσα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορούν να τα συσχετίσουν. Όπως και το αντίθετο δε μπορεί να αποδειχθεί.  Έχουμε μια συσχέτιση χρονική και με βάση κάποιους άλλους παράγοντες. Γιατί δεν αποδεχόμαστε τις παρενέργειες του εμβολίου και ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν 500.000 θάνατοι από το εμβόλιο, όχι αποδεδειγμένοι, αλλά σχεδόν επίσημο;», συμπλήρωσε.

«Οι πολιτικοί υποχρέωσαν τις εταιρείες να βγάλουν το εμβόλιο. Οι επιστήμονες έκαναν ότι τους διέταξαν οι πολιτικοί. Το εμβόλιο είναι καθαρά πολιτική υπόθεση αν βγει η επιστημονική προσέγγιση απ’ έξω» είπε ο κ. Καβαλιώτης σχετικά με το πού πρέπει να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες για τις παρενέργειες των εμβολίων.

Τέλος, για το ενδεχόμενο περί καθιέρωσης ετήσιου εμβολίου κατά της κόβιντ και ρινικών εμβολίων, όπως δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος σε τηλεοπτικό πάνελ, υπογράμμισε:

«Τα ρινικά εμβόλια είναι καλύτερα από την άποψη ότι προκαλούν τοπική ανοσία. Δεν έχουν βγει ακόμη αυτά, δεν έχουν πάρει άδεια ακόμη, ώστε να καθιερωθούν όπως τα εμβόλια της γρίπης».