Τσίπα δεν έχεις πάνω σου; Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί τον κόσμο της Πάτρας να παραβρεθεί στην αναγόρευση σε επίτιμου διδάκτορα του μεγαλύτερου σφαγέα της ανθρωπότητας Άλμπερτ Μπουρλά

Σε μια ακόμη κίνηση εξωστρέφειας προχωρά το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την επιτιμοποίηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Pfizer, καθηγητή Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά θα αναγορευτεί επίτιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής-Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, την Τρίτη 16 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μιλώντας στο thebest.gr o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας για την σημαντικότητα της συγκεκριμένης κίνησης, ανέφερε: «Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι σε μια μεγάλη πορεία εξωστρέφειας, με μια σειρά από ενέργειες και εκδηλώσεις που έχει κάνει. Η επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά, είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό βήμα. Το τμήμα Ιατρικής και το τμήμα Φαρμακευτικής τον πρότειναν και θα τον αναγορεύσουμε σε επίτιμο διδάκτορα. Είναι ένας Έλληνας της διασποράς, θα έλεγα ότι είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών μας παγκόσμια».

Ο κ. Μπούρας απευθύνει προσωπική έκκληση προς τους θεσμικούς φορείς της Πάτρας, να δώσουν το παρών στην εκδήλωση: «Το γεγονός της επιτιμοποίησης του από το Πανεπιστήμιο μας, έχει καλυφθεί από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και δίκτυα, που σημαίνει ότι θα ακουστεί το Πανεπιστήμιο Πατρών και φυσικά η πόλη της Πάτρας. Καλώ τους φορείς και τους θεσμικούς τους εκπροσώπους να παρευρεθούν στην εκδήλωση και να μην καταγραφούν απόντες. Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη, πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσωπικότητα, δεν πρέπει να τον τιμήσει μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και οι θεσμικοί φορείς της πόλης, γι’ αυτό απευθύνω προσωπική έκκληση να είναι παρόντες».

Σε ό, τι αφορά, την επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και την απόφαση, ο κ. Μπούρας, επισημαίνει:  «Η πρυτανική αρχή δουλεύει αθόρυβα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για να ενισχύσει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου, αξιοποιεί όλες τις γνωριμίες και όλα τα κανάλια που έχει για να κάνει τέτοιες εκδηλώσεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, η επιτιμοποίηση του Άλμπερτ Μπουρλά είναι αποτέλεσμα προσπάθειας ενός ολόκληρου έτους. Σκεφτείτε ότι ο κ. Μπουρλά την προηγούμενη εβδομάδα ήταν Ιαπωνία, μετά πήγε στην Σιγκαπούρη και στη συνέχεια στην Καλιφόρνια και κάνει ένα διάλλειμα για να αποδεχτεί την τιμή που του κάνει το Πανεπιστήμιο και η πόλη της Πάτρας. Πίσω απ’ όλο αυτό υπάρχει μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων και δεν είναι καθόλου εύκολο».

One thought on “Τσίπα δεν έχεις πάνω σου; Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών καλεί τον κόσμο της Πάτρας να παραβρεθεί στην αναγόρευση σε επίτιμου διδάκτορα του μεγαλύτερου σφαγέα της ανθρωπότητας Άλμπερτ Μπουρλά

  1. Παράθεμα: Ανώνυμος

Comments are closed.