Την ώρα που οι Έλληνες εξαθλιώνονται από τις κυρώσεις στη Ρωσία αυτοί οι εθνικοί προδότες που κυβερνάνε μοιράζουν χρήμα στα κανάλια λίγο πριν φύγουν από τις καρέκλες

To ποσό αυτής της ενίσχυσης ανέρχεται σε 200.000 ευρώ ανά τηλεοπτική επιχείρηση και το ποσό που θα δοθεί είναι έως 1.000.000 ευρώ κατ’ έτος. Η παραπάνω ρύθμιση δεν είναι παρά ο τελευταίος κρίκος στο παζλ των δεκάδων διευκολύνσεων που παρήχε η κυβέρνηση Μητσοτάκης στους καναλάρχες την τελευταία τετραετία.

Υπενθυμίζεται πως με διαδοχικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της «γαλάζιας» παράταξης τα κανάλια μπόρεσαν να μειώσουν δραματικά τους εργαζομένους τους, καθώς για την κάλυψη του αριθμού των 400 υπαλλήλων μπορούν πλέον να συνυπολογιστούν εργαζόμενοι συνδεδεμένων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι ανεξάρτητων εταιριών παραγωγής.

Οι… αξέχαστες λίστες Πέτσα
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, εξάλλου, τι συνέβη την περίοδο της πανδημίας. Την πρώτη περίοδο του κορωνοϊού το Μαξίμου προχώρησε στη λίστα Πέτσα, με τα κανάλια να βγαίνουν εξαιρετικά ωφελημένα από τη μοιρασιά της πίτας. Ακολούθησε -πάλι το 2020- με πρόφαση τον κορονοϊό η λίστα Πέτσα νούμερο 2. Τότε δόθηκαν στα κανάλια άλλα 2.000.000 ευρώ για διαφημιστικές καμπάνιες κατά της πανδημίας.

Κατά τα λοιπά, καθ’ όλη τη διάρκεια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης υπήρξαν πολλά «δωράκια» στη μιντιακή διαπλοκή, παρά τις πολλαπλές κρίσεις, υγειονομική, ενεργειακή και πληθωρισμού, όπως η νυχτερινή τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση νομοθέτησε για τη διευκόλυνση της μεταβίβασης επιχειρήσεων που κατέχουν άδειες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.