Η υγειονομική χούντα δεν τελείωσε! Απίστευτες καταγγελίες από εργαζομένους του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που απειλούνται με πειθαρχικό για την επίσχεση εργασίας

Μία καινούργια ιστορία βγαλμένη από τα κιτάπια της πιο σκλήρης υγειονομικής δικτατορίας που βίωσε η Ελλάδα από την εποχή ίδρυσης του Κράτους βιώνουν για ακόμη μία φορά οι υγειονομικοί.

Οι περισσότεροι θεωρήσαμε ότι με την επιστροφή στις εργασίες τους τα ζητήματα πού δημιουργήθηκαν από την λαίλαπα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα είχαν διευθετηθεί όμως κάναμε λάθος. Για ακόμη μία φορά απειλούν εργαζόμενους επειδή απαιτούν τα δεδουλευμένα από τις παράνομες αναστολές όπως ήδη έκρινε με απόφασή του το ΣτΕ και για να τα διεκδικήσουν προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα η διεύθυνση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κινεί τις διαδικασίες για να τους περάσει πειθαρχικό για την στάση που επέλεξαν να κρατήσουν.

Δείτε την ανακοίνωση που έβγαλαν οι εργαζόμενοι:

Στήριξη στους συναδέλφους διασώστες ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Μακεδονίας που πλέον διώκονται για ακόμα μία φορά από τη διοίκηση τους.

Ζητούν τα χρήματα τους με επίσχεση εργασίας, βάση της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε την αναστολή έως αντισυνταγματικη.

Είναι οι συνάδελφοι υγειονομικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε παράνομη αναστολή εργασίας.

Θα ενημερωθείτε για τις περαιτέρω ενέργειες μας!

Ακολουθούν αναλυτικά όλα όσα διεκδικούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μέσω της Νομικής Οδού

ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
ΤΟ ΕΚΑΒ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

1.- Επανειλημμένα ζητήσαμε, από όλους τους υπεύθυνους στο ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας, τη συμμόρφωσή τους στην υπ΄ αριθμ. 2332/2022 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Επανειλημμένα ζητήσαμε την καταβολή των δεδουλευμένων μας για το διάστημα από 1/4/2022 ως 31/12/2022, κατά οποίο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι η θέση μας σε Αναστολή Καθηκόντων είναι Αντισυνταγματική.
Απαντες κωφεύουν επιδεικτικά.
2.- Ως μέσο διεκδίκησης, για την εξασφάλιση των δεδουλευμένων τους, επιλέξαμε την 4-5-2023 και την επίσχεση εργασίας.
3.- Επί της γενόμενης σήμερα (4-5-2023) επισχέσεως εργασίας μας, το ΕΚΑΒ απάντησε ότι εκλαμβάνει τη διεκδίκησή μας ως “αδικαιολόγητη αποχή από τα καθήκοντά μας”.
Δηλαδή αντί το ΕΚΑΒ να σταθεί αρωγός στον αγώνα μας, μας απειλεί με πειθαρχικές κυρώσεις προκειμένου να πετύχει τη φίμωσή μας.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΤΕ!
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ!!!

Πρώην τελούντες σε αναστολή καθηκόντων εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ