Τρέχουν και δεν προφταίνουν με τις απευθείας αναθέσεις ακόμη και στο παρά πέντε των εκλογών. Είναι η κυβέρνηση με σήμα κατατεθέν την απευθείας ανάθεση. Στο υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠΠΟΑ) έδωσαν με αυτό τον τρόπο σε ιδιώτη υπηρεσίες που μπορούσε να φέρει σε πέρας γιατρός που ήδη υπηρετούσε εκεί. Δεν τον «αξιολόγησαν» σωστά ή έσπευσαν να δώσουν ένα ψίχουλο από το δημόσιο πρυτανείο σε ιδιώτη που λειτουργεί εδώ και χρόνια μόνο και μόνο για να προσφέρει outsourcing υπηρεσίες γιατρού εργασίας, τεχνικού και ασφαλιστικού συμβούλου. Εργολαβικά.

Μια απλή αναζήτηση στη Διαύγεια δείχνει ότι έχει εξειδικευτεί στον τομέα αυτό προσφέροντας υπηρεσίες γιατρού εργασίας σε κρατικές υπηρεσίες, όπως π.χ. στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στην Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων, στο ΑΠΕ, στο Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας, στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος», στο Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας, των Επικοινωνιών και της Γνώσης – «Αθηνά», στη Διώρυγα Κορίνθου, στους δήμους Παπάγου – Χολαργού, Ικαρίας κ.ά. Από αυτά προκύπτει ότι έχει εμπειρία και στην ατζέντα των συνεργαζόμενων υπηρεσιών τώρα μπαίνει και το ΥΠΠΟΑ.

Οι συμβάσεις που συνάπτει είναι ορισμένου χρόνου, συνήθως ετήσιες οι οποίες ανανεώνονται στη συνέχεια. Το ΥΠΠΟΑ συνήψε δεκάμηνη σύμβαση από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του 2023, με κόστος 1.950 ευρώ τον μήνα! Γιατί τέτοια βιασύνη λοιπόν – και μάλιστα με τόσο υψηλή αμοιβή;

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του ΥΠΠΟΑ στην ανακοίνωση-καταγγελία θέτει επίσης μεταξύ άλλων το ζήτημα ότι η παροχή υπηρεσιών αφορά μόνο σε μια ομάδα υπαλλήλων, δηλαδή μόνο στην κεντρική υπηρεσία, στο ότι ο νέος γιατρός εργασίας θα… παρακολουθεί τους φακέλους που του δόθηκαν από τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να ανατίθεται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας, τεχνικών συμβουλών ενώ θα έπρεπε να διοριστούν γιατροί κ.λπ.

Προηγούμενο άρθροΤα “σπάει” ο Κύρτσος! Εθνική ντροπή αν μείνει στην εξουσία ο Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΞεφτίλες! Παίρνουν πίσω την εγκύκλιο Γκάγκα μετά τις αντιδράσεις των γιατρών