Η αστυνομία της Βραζιλίας έκανε την Τετάρτη έφοδο στην κατοικία του ακροδεξιού πρώην προέδρου της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο και συνέλαβε δύο προσωπικούς του βοηθούς στο πλαίσιο έρευνας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η έρευνα, μια από τις πολλές που αντιμετωπίζει ο ακροδεξιός πολιτικός, στόχο έχει να δώσει απάντηση στο ερώτημα αν ο Μπολσονάρο, ένας αμφισβητίας της επιδημίας του κορονοϊού που είχε ορκιστεί να μην εμβολιαστεί κατά του ιού, καταγράφηκε ως εμβολιασμένος σε αρχεία υπηρεσιών υγείας που δόθηκαν στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο.

«Από την πλευρά μου, δεν υπήρχε τίποτα πλαστογραφημένο. Δεν έκανα το εμβόλιο. Τελεία και παύλα», είπε από πλευράς του σε δημοσιογράφους έξω από το σπίτι του μετά την αστυνομική έφοδο ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι πραγματοποίησε συνολικά 16 έρευνες και εξέδωσε έξι εντάλματα προληπτικής σύλληψης στη Μπραζίλια και το Ρίο ντε Ζανέιρο στο πλαίσιο της επιχείρησης, που είχε στόχο «ένα εγκληματικό δίκτυο» που είναι ύποπτο «για εισαγωγή ψευδών δεδομένων εμβολιασμού κατά της Covid στα δημόσια συστήματα υγείας», χωρίς να κατονομάζει τον Μπολσονάρου.

Δύο πηγές είπαν στο Reuters ότι στην επιχείρηση συνελήφθησαν οι Μάουρο Σιντ και Μαξ Γκιγιέρμε, προσωπικοί βοηθοί του Μπολσονάρο από τότε που ήταν πρόεδρος και παρέμειναν βοηθοί του και μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου έτους.

Προηγούμενο άρθροΠοιος τελικά είναι νοσταλγός της χούντας; Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία ανεβάζει φωτογραφίες με τον Παπαδόπουλο στα κοινωνικά δίκτυα
Επόμενο άρθροΔεκάδες οι παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων και οι κατηγορίες για παραπλάνηση από το Facebook που έχει το θράσος να βάζει τα ελληνικά hoaxes να λογοκρίνουν τις απόψεις των ελεύθερων ανθρώπων