Δείτε την κατάσταση που επικρατεί στη σχολή Λιμενοφυλάκων! Τα διέλυσε όλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη (φώτο)

Ακαθαρσίες ποντικιών πάνω στους δίσκους φαγητού στην τραπεζαρία της κουζίνας, μούχλα και σοβάδες που καταρρέουν από το ταβάνι στα μπάνια, χαλασμένες τουαλέτες και οι ασφυκτικά μικροί θάλαμοι χωρίς κλιματισμό, συνθέτουν την τραγική εικόνα στο στρατόπεδο Κανελλόπουλου όπου διαμένουν σπουδαστές της σχολής Λιμενοφυλάκων.

Τις άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να φοιτούν αλλά και να βιώνουν καθημερινά οι σπουδαστές στο στρατόπεδο Κανελλόπουλου, συγκεκριμένα στο “Καταφύγιο 5”, καταγγέλλουν μέσω του ThessToday.gr αγανακτισμένοι γονείς, οι οποίοι μεταξύ άλλων τονίζουν πως «οι τωρινές εγκαταστάσεις που ουσιαστικά ζουν τα παιδιά μας, δεν αρμόζουν σε αυτές που θα έπρεπε να υπήρχαν εν έτει 2023».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις που στεγάζονται οι φοιτητές της σχολής Λιμενοφυλάκων, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το ThessToday.gr είναι οι ακαθαρσίες ποντικιών που βρέθηκαν στους μεταλλικούς δίσκους που χρησιμοποιούν οι σπουδαστές για να γευματίσουν, όταν επέστρεψαν από τις διακοπές τους μετά το Πάσχα. «Θεωρώ πως αυτό το συμβάν ξεπερνάει κάθε όριο, είναι το κερασάκι στην τούρτα. Η μόνη απάντηση που έλαβαν τα παιδιά όταν παραπονέθηκαν για τις ακαθαρσίες, ήταν “σιγά μωρέ, καθαρίστε τους δίσκους με το λάστιχο”. Φυσικά, αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, πρόκειται για βασικούς κανόνες υγιεινής» αναφέρει στο ThessToday;gr, μητέρα σπουδαστή.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η ίδια, η τραπεζαρία στην κουζίνα φαίνεται μερικώς “κατεστραμμένη”, και σε αρκετά σημεία στους τοίχους, κι όχι μόνο, υπάρχει βρωμιά, ενώ από το πάτωμα λείπουν αρκετά πλακάκια. «Τα παιδιά καθαρίζουν περίπου 200 δίσκους, και ο καθαρισμός γίνεται με ένα σφουγγάρι ή με ένα λάστιχο, μόνο με νερό, στο χέρι. «Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν γίνεται να συνεχιστεί κάτι τέτοιο. Είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση, που πλέον στην κουζίνα παρελαύνουν τα ποντίκια και τα παιδιά μας βρίσκουν τις ακαθαρσίες τους όταν πάνε να φάνε. Όλο το μέρος χρειάζεται μία γερή απολύμανση».

Οι εικόνες είναι παρόμοιες και στα μπάνια που χρησιμοποιούν οι σπουδαστές, καθώς σύμφωνα με την μητέρα φοιτητή, υπάρχουν μόνο έξι ντουζιέρες για 65 άντρες, στις οποίες, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του ThessToday.gr, πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι, στάζουν νερά, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν μόνο τέσσερις τουαλέτες για τον ίδιο αριθμό σπουδαστών. «Οι τουαλέτες κανονικά είναι 6, αλλά από τον Ιανουάριο υπάρχει ένα χαρτί έξω από αυτές, στο οποίο αναφέρεται πως είναι χαλασμένο το καζανάκι. Εάν εδώ και 5 μήνες, δεν έχουν φτιάξει δύο καζανάκια, πώς μπορούμε να ελπίζουμε εμείς ως γονείς, αλλά και τα ίδια μας τα παιδιά, ότι θα φτιαχτούν οι εγκαταστάσεις, αλλά και ότι θα γίνουν απολυμάνσεις; Μας κοροϊδεύουν μου φαίνεται. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει τραυματιστεί κανείς, είναι άθλια η κατάσταση».