Πιάσαμε πάτο παντού! Η UEFA διακόπτει τη συνεργασία με την ΕΠΟ για αποστολή ξένων διαιτητών στην Ελλάδα γιατί θεωρεί τη χώρα επικίνδυνη και ξέφραγο αμπέλι

Η UEFA «έκοψε» τη συνεργασία με την ΕΠΟ για διαιτητές elite και Α’ κατηγορίας στα playoffs του πρωταθλήματος. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έλαβε αυτή την απόφαση μετά την επίθεση που έγινε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στον Ιταλό ρέφερι Ν. Μάσα, ο οποίος δέχθηκε χτύπημα στα γεννητικά όργανα.

Την απόφαση της UEFA γνωστοποίησε ο ίδιος ο πρόεδρος της Αλ. Τσέφεριν στον Τάκη Μπαλτάκο.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

«Ο πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Čeferin απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη, Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις. Με εκτίμηση…».

Από δω και πέρα είναι στο χέρι της Επιτροπή Διαιτησίας να βρει καλούς ευρωπαίους διαιτητές για τις τελευταίες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ.