Σκληρή και άμεση αναμένεται να είναι η απάντηση της Ρωσίας προς τους Ουκρανούς μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν με drone στο Κρεμλίνο, η οποία είχε ως στόχο τη δολοφονία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας, Βίκτορ Σομπόλεφ, τόνισε ότι το Κίεβο «πέρασε και την τελευταία κόκκινη γραμμή» και πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα «χτυπήσει αμέσως».

«Αυτή είναι η τελευταία κόκκινη γραμμή που θα μπορούσε να υπάρξει. Οι αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρέπει να χτυπήσουν αμέσως το κέντρο λήψης αποφάσεων στο Κίεβο για την προσπάθεια δολοφονίας του Πούτιν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βίκτορ Σομπόλεφ.

Παράλληλα, ο βουλευτής δήλωσε ότι η Ρωσία, ακόμη και μετά την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου, δεν θα βομβαρδίσει πολίτες στο Κίεβο:

«Είναι απαραίτητο να καταστραφούν εγκαταστάσεις υποδομής μέσω των οποίων παραδίδεται στρατιωτικός εξοπλισμός στην Ουκρανία. Όμως δεν μπορούν να σκοτωθούν πολίτες».

Ρωσική Δούμα: «Μαζική πυραυλική επίθεση στο σπίτι του Ζελένσκι

Παράλληλα μαζικές είναι οι αντιδράσεις βουλευτών της ρωσικής Δούμα για αντίποινα στον Ζελένσκι μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Κρεμλίνο , παρά το γεγονός ότι το Κίεβο αρνείται κάθε ανάμιξη σε αυτή.

Ο ηγέτης των Σοσιαλεπαναστατών Mironov δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα πραγματικό casus belli για την εξάλειψη της τρομοκρατικής ελίτ της Ουκρανίας. Έχουμε κάτι να χτυπήσουμε τις αποθήκες τους».

Βουλευτής Sheremet:

«Ήρθε η ώρα να εξαπολύσουμε μια πυραυλική επίθεση στην κατοικία του Zelensky στο Κίεβο. Έτοιμος να δώσει τις συντεταγμένες – Οδός Bankovaya, 11. Ο Ζελένσκι πρέπει να αρχίσει να φοβάται»

Βουλευτής Shkhagoshev: «Η απάντηση από τη Ρωσία θα είναι αρκετά σκληρή. Δεν είναι πια κόκκινη γραμμή,  είναι κόκκινο φανάρι».

Βουλευτής Zhuravlyov: «Πρέπει να στοχεύσουμε το κέντρο του Κιέβου. Καταστρέψτε το γραφείο του προέδρου, καταστρέψτε τη Verkhovna Rada (ουκρανική Βουλή), το Γενικό Επιτελείο και τα κτίρια που στεγάζουν τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στο έδαφος».

Βουλευτής Belik: «Αν νομίζουν ότι έχουν μακριά χέρια, τότε ενημερώστε τους: έχουμε κάτι για να κοντύνουμε αυτά τα χέρια»

Προηγούμενο άρθροΔεν φοβάται ούτε τον Θεό! Ο δολοφόνος με το τρένο δηλώνει παρών και ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού για να πάει την Ελλάδα μπροστά… σε καινούργιες σφαγές
Επόμενο άρθροΟ Ηλίας καλεί τον κόσμο – Επικοινωνήστε με τα γραφεία μας να καταθέσουμε ομαδική αγωγή εναντίον του Μητσοτάκη στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια (Βίντεο)