Σε 138 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε περιστατικά κακοποίησης ζώων προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023 (Ιανουάριος – Απρίλιος), ενώ σχηματίστηκαν 705 δικογραφίες για σχετικά αδικήματα και βεβαιώθηκαν 659 πρόστιμα το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχεται στα 3.317.800 ευρώ.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων, θέτοντας ως πρώτιστη στόχευση την αντιμετώπιση συμπεριφορών κακοποίησης, βασανισμού και γενικά βάναυσης συμπεριφοράς σε βάρος των ζώων».

Προς την κατεύθυνση αυτή, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει σχεδιαστεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται ειδικές αστυνομικές δράσεις αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση του φαινόμενου της κακοποίησης των ζώων, προσθέτει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό «10410» για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.astynomia.gr) υφίστανται χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για την προστασία των ζώων συντροφιάς στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο https://www.astynomia.gr/odigos-tou-politi/chrisimes-symvoules/symvoules-gia-tin-prostasia-ton-zoon-syntrofias/.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται η καινούργια κατάταξη για τη χώρα μας στην Ελευθερία του Τύπου – Για ακόμη μία φορά θα βρεθεί στον πάτο έπειτα από την χούντα που εφάρμοσε ο Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για ύποπτα φυσίγγια που πέταξε άνδρας έξω από τη βασιλική οικία