Το πρωί της Τρίτης 2/5/2023, έφυγε από την ζωή, ξαφνικά, ο Άρης Σώχος σε ηλικία 63 ετών, από ανακοπή…

Ήταν υπάλληλος στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 3/5/2023 στην Ξηριώτισσα Λαμίας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και φίλος του , Γιώργος Παλαμιώτης αναφέρει για τον Άρη Σώχο:

“Απίστευτο!!! Μας έβαλε ο Θεός σημάδι….
Πού να το σκεφτείς… Πως να το υποθέσεις.
Μόνο που το άκουσμα του σου κόβει την αναπνοή…
Ετοιμάζονταν για σύνταξη από μέρα σε μέρα. Θα έκανε την τελευταία αίτηση για να φύγει από την υπηρεσία. Όμως ήρθαν τα πράγματα αλλιώς.

Τον Άρη τον ήξερα χρόνια από τότε που πλακωνόμασταν ακόμα για την αριστερά αλλά δεν βρήκαμε ποτέ το αριστερόμετρο. Δεν μπορούσα να του αμφισβητήσω όμως την καλλιτεχνική του δημιουργία και την ενασχόληση του με τις φιγούρες του καραγκιόζη. Ένας απλός υπηρέτης της τέχνης.
Από το 2016 βρεθήκαμε πλάι-πλάι για να βρίσκουμε λύσεις για τους πρόσφυγες στο camp των Θερμοπυλών. Νύχτα-μέρα εκεί. Ακούραστος εργάτης.
Όπως παλιά στα καπνάδικα και στις καπναποθήκες. Όπως παλιά στον Πειραιά που το έλεγε με καμάρι… Τα θελε όλα με τάξη, σειρά και λογική εξήγηση.
Το ίδιο ασυμβίβαστος σε κάθε βήμα.
Μας έμεινε και εκείνο το ραντεβού στη Διαμαντούλα σε εκκρεμότητα.

Δυστυχώς δεν πρόλαβες να ξεκουραστείς. Προσπαθούσες να τα έχεις όλα στην εντέλεια να μην αφήσεις τίποτα στην τύχη του.
Δυστυχώς ήθελες σε λίγες μέρες να βγεις στη σύνταξη αλλά και αυτό το διάβα σταμάτησε σήμερα το πρωί.
Δυστυχώς το κενό που αφήνεις είναι μεγάλο όχι μόνο στην οικογένειά σου την Ελένη και τα παιδιά, αλλά και σε μας τους φίλους σου, που την τελευταία επταετία πορευόμαστε πλάτη πλάτη νιώθοντας ο ένας την ανάσα του άλλου.

Χάνω τις λέξεις… Εξακολουθώ να μην πιστεύω και νιώθω ότι είναι ένα μεγάλο ψέμα. Καλό σου ταξίδι Άρη. Εμείς θα σε θυμόμαστε.

ΥΓ. Ο Άρης Σώχος ήταν υπάλληλος στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας και από το 2016 είχε αποσπαστεί στο Κέντρο Προσφύγων στις Θερμοπύλες αφιερώνοντας εκεί όλο του το είναι με μια ευαισθησία στα παιδιά απ όπου και η φωτογραφία. Ήταν 63 ετών και δεν είχε αναφέρει κάποιο πρόβλημα υγείας”

Προηγούμενο άρθροΕν ψυχρώ εκτέλεση από την υγειονομική Καμόρα του Μητσοτάκη – Νεκρός από ανακοπή καρδιάς μέσα στο σπίτι του αθλητικός παράγοντας του Αιγίου
Επόμενο άρθροΤην “καθάρισαν” οι ενέσεις! Νεκρή από ανακοπή καρδιάς καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας λένε οι συνάδελφοί της