Η ρητορική της κυβέρνησης ότι οι υποκλοπές μέσω ΕΥΠ και μέσω Predator, είναι δύο διαφορετικά ζητήματα φαίνεται ότι πλέον θα ανήκει στο παρελθόν καθώς η ελληνική δικαιοσύνη εδώ και μήνες έχει συσχετίσει, σε κοινή δικογραφία, 12 υποθέσεις που αφορούν τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Δεν ήταν τυχαία ίσως η αναφορά του Ε. Βενιζέλου σε πρόσφατη συνέντευξή του όπου δήλωνε ότι «όταν έχεις μία κοινή λίστα στόχων, προφανώς εξ αντικειμένου υπάρχει συντονισμός και συνεργασία» και γιατί οι «καραμανλικοί» έχουν πάρει σαφείς αποστάσεις από τον Κ. Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ ερευνητικού δημοσιογραφικού μέσου, μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο από πολιτικούς, δημοσιογράφους και ιδιώτες, που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα παρακολούθηση, είτε μέσω των «νόμιμων επισυνδέσεων» της ΕΥΠ, είτε μέσω της μόλυνσης των κινητών τους με το κακόβουλο λογισμικό Predator, έχουν συσχετιστεί σε μια κοινή υπόθεση, η οποία βρίσκεται υπό διερεύνηση. 

Παρόλο που ορισμένες από τις υποθέσεις αναφέρονται αποκλειστικά σε παρακολούθηση, είτε από την ΕΥΠ είτε με τη χρήση Predator, η ελληνική δικαιοσύνη έχει συσχετίσει τις υποθέσεις.

Στο ρεπορτάζ παρατίθεται ακόμα η αναφορά σε «βεβαιωμένες συμπτώσεις παρακολουθήσεων ατόμων» τόσο μέσω της ΕΥΠ όσο και με το Predator, που έκανε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Νίκη Λυμπεράκη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα παρόλο που όλο αυτό το διάστημα η «κυβέρνηση έχει εμμείνει στην επίκληση άγνοιας για τη χρήση του Predator, την οποία έχει αποδώσει σε “ιδιώτες”, οι ενδείξεις που συνηγορούν προς την εμπλοκή της είναι πολύ ισχυρές:

-από την «προστασία» που παρείχε η κυβερνητική πλειοψηφία στους εκπροσώπους της Intellexa, ώστε να μην αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις στη σχετική Επιτροπή του κοινοβουλίου,

-έως την παραδοχή πως η Intellexa όχι απλώς δεν είναι «άγνωστη», αλλά το ελληνικό κράτος της χορήγησε άδεια για την εξαγωγή του Predator σε άλλες χώρες,

-ή την αναφορά σε δημοσιεύματα έως και των ονομάτων των αστυνομικών που φέρονταν να έχουν επιφορτιστεί με τη χρήση του Predator.

Προηγούμενο άρθροΜόνο στην Ελλάδα! Ο ακροδεξιός Βορίδης με το τσεκούρι θέλει να αποκλείσει το κόμμα Έλληνες γιατί αποτελεί αντισυστιμική επιλογή!
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει ο Γιαννακόπουλος: “Είσαι γιουσουφάκι του Ολυμπιακού, θα έρθω σπίτι σου να μου υπογράψεις τη σύμβαση για το ΟΑΚΑ” – Ξεσκεπάζει τον άθλιο Αυγενάκη που υπηρετεί τα συμφέροντα του Μαρινάκη