Η χρήση του εμπορικού σήματος «Turkaegean» από τη γείτονα χώρα για την προώθηση της τουριστικής της καμπάνιας έφτασε μέχρι τις σελίδες των New York Times. Πρωτίστως είχε κάνει… πέρασμα ως διαφημιστικό banner ευμεγεθών διαστάσεων σε τουριστική έκθεση στο Λονδίνο, παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, φιλοξενήθηκε και περίπτερο τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ψευδοκράτος!

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε το καλοκαίρι του 2022 για το «Turkaegean» και την ανεπιτυχή προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, μέσω εξαγγελιών περί πραγματοποίησης όλων των ενεργειών για να αποτραπεί το ζήτημα, ο Βασίλης Κικίλιας εμφανίστηκε στην κορυφαία έκθεση της τουριστικής βιομηχανίας, World Travel Market London το τριήμερο 7-9 Νοεμβρίου 2022.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε σειρά επαφών με φορείς και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο της έκθεσης το οποίο, βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά από το αντίστοιχο της Τουρκίας. Εκεί όπου μεταξύ των δεκάδων διαφημιστικών καταχωρήσεων, είχε τοποθετηθεί και banner με τοποθετημένο το επίμαχο εμπορικό σήμα.