Εσωκομματικό μήνυμα προς στελέχη που διαφωνούν με την επίσημη «γραμμή» της Χαριλάου Τρικούπη και διαφοροποιούνται από τις συλλογικές αποφάσεις έστειλε από τη Λαμία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Λίγες ημέρες μετά τη διαφοροποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς να κατονομάζει, περιέγραψε την άποψη ότι η θέση όσων διαφωνούν με την στρατηγική της παράταξης είναι εκτός ΠΑΣΟΚ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να βάλει νερό στο κρασί του… Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο φόρουμ του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδας», το μεσημέρι της Παρασκευής ρωτήθηκε δημοσιογραφικά αν λένε όλοι τα ίδια στο ΠΑΣΟΚ, αν υπάρχει «Δούρειος Ιππος» και ενδεχόμενο «μεταγραφής αεροδρομίου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε ως εξής: «Όλοι είναι ίσοι και λειτουργούν βάσει της συλλογικής στρατηγικής της παράταξης. Όποιος διαφωνεί με τη συλλογική στρατηγική της παράταξης, δεν κρατάμε κανέναν με το ζόρι. Αλλά δεν πρόκειται να βάλω νερό στο κρασί μου, μπροστά στο συλλογικό συμφέρον της παράταξης που υπηρετεί το στρατηγικό συμφέρον της χώρας».

Πάντως, πέρα από την ανάλυση της θέσης της Χαριλάου Τρικούπη περί κυβερνητικών συνεργασιών και επαναλαμβάνοντας τον προσδιορισμό του ΠΑΣΟΚ ως εκπρόσωπο των σοσιαλδημοκρατών στην Ελλάδα ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τον κόσμο να ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ εκλογικά με ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να σχηματισθεί μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση που δίνει προτεραιότητα σε δυνατή οικονομική βάση, στήριξη μικρομεσαίων και διοχέτευση κονδυλίων για την ενεργειακή επάρκεια με συμμετοχικές διαδικασίες των τοπικών κοινωνιών, ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, κράτος δικαίου και πολιτικές για τη στήριξη των νέων.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι προειδοποίησε ότι αν ξαναναλάβουν τα ηνία κυβερνήσεις σαν αυτές που προηγήθηκαν στην Ελλάδα, η χώρα κινδυνεύει και πάλι από καταστάσεις χρεοκοπίας, καθώς οι πολιτικές που τα άλλα δυο κόμματα εξουσίας ακολουθούν, οδηγούν, όπως είπε, «σε αφελληνισμό και σε νέα δημοσιονομική περιπέτεια».

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! “Γονατίζει” μέχρι και ο γερμανικός στρατός επειδή έστειλε βοήθεια στον Ζελένσκι!
Επόμενο άρθροΑχόρταγη! Δεν της φτάνουν οι “μίζες” από τα σκευάσματα της Pfizer που άρπαξε με τον εβραίο Μπουρλά και έστειλαν στον τάφο χιλιάδες κόσμο θέλει να κάνει μπάζα και σαν Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ η Ούρσουλα!