Η Κίνα είναι αποφασισμένη για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας και προετοιμάζεται πυρετωδώς με τον πρόεδρο της χώρας Σι Τζιπίνγκ να δίνει το “παράγγελμα” της στρατιωτικής προετοιμασίας και ετοιμότητας.

Σύμφωνα με το warnews247.gr, ο Κινέζικος στρατός και ο λαός πρέπει να είναι πλέον προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος στην ετήσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου, ανέφερε το Foreign Affairs.

Το αμερικάνικο περιοδικό εστιάζει στο περιεχόμενο τεσσάρων εκ των ομιλιών του Σι που εκφώνησε κατά τη διάρκεια μίας σειράς συναντήσεων τον τελευταίο καιρό. Σε αυτές τις ομιλίες ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι ετοιμάζει την Κίνα για μεγάλο πόλεμο.

Είπε επίσης πως προέτρεψε τους στρατηγούς του στρατού του “να μην φοβούνται να πολεμήσουν και να πάρουν δύσκολες αποφάσεις”.

Τους τελευταίους μήνες, το Πεκίνο έχει αποκαλύψει νέους νόμους στρατιωτικής ετοιμότητας, κατασκευάζει νέα καταφύγια αεροπορικών επιδρομών σε πόλεις πέρα από τα στενά από την Ταιβάν ενώ ανοίγουν νέα γραφεία Εθνικής Αμυντικής Κινητοποίησης σε όλη τη χώρα.

Αυτό σημαίνει πως το Πεκίνο θα κινητοποιήσει εκατομμύρια στρατιώτες!

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Σι διέταξε να συσταθούν νέες στρατιωτικές επιτροπές και στρατολογικά γραφεία σε όλη την Κίνα, έτσι ώστε το Πεκίνο να μπορέσει να εντάξει τις εφεδρικές δυνάμεις του το συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και να εφαρμόσει ένα σύστημα για την αναπλήρωση μάχιμων μονάδων σε περίπτωση πολέμου.

Η κινέζικη Κυβέρνηση ανακοίνωσε αύξηση 7,2% στον αμυντικό προυπολογισμό της Κίνας, ο οποίος έχει διπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία καθώς και σχέδια να καταστήσει τη χώρα λιγότερο εξαρτημένη από τις ξένες εισαγωγές σιτηρών, σύμφωνα πάντα με το warnews247.gr.

Επίσης, η Ρωσία παρέδωσε τεχνολογία πυρηνικών αντιδραστήρων  ταχείας παραγωγής στην Κίνα, μία συμφωνία που θα μπορούσε να επιτρέψει στο Πεκίνο να αναπτύξει σημαντικά το πυρηνικό του οπλοστάσιο και να ανατρέψει την επικράτουσα παγκόσμια ισορροπία πυρηνικών όπλων.

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Φρανκ Κένταλ λέει ότι δεν έχει δει τίποτα πιο “ανησυχητικό” στα 50 χρόνια καριέρας του από αυτή την κίνηση της Κίνας. Ο Κένταλ συνέκρινε την πυρηνική απειλή της Κίνας με αυτή της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Προηγούμενο άρθροΤους έχει γίνει εφιάλτης η σελίδα μας! Απάντηση έστειλε η εταιρεία χαλκού για τα φαγοπότια του Πλεύρη
Επόμενο άρθροΑπίστευτες καταγγελίες από το Μερα25: “Υπηρέτης των ολιγαρχών της ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας”