Με φόντο τον νεόδμητο φράχτη που κατασκεύασε, ο Κ.Μητσοτάκης από τον Έβρο θέλησε να κερδίσει ξανά ψήφους της παραδοσιακής Δεξιάς (τους είχε ξεχάσει καθώς προτιμούσε να “παίζει” ΠΑΣΟΚ) και ανακοίνωσε την επέκταση του θέλοντας να δείξει το σκληρό πρόσωπο αλλά δεν μπόρεσε και να μην αποκαλύψει για τις σκέψεις του για την μεταναστευτική πολιτική που θέλει να ακολουθήσει.

Ανέφερε έτσι ο Κ.Μητσοτάκης: “Να δεχόμαστε μετανάστες σε τομείς που έχουμε ελλείψεις, οργανωμένα. Με διμερείς συμφωνίες και νέα σχήματα. Να δεχόμαστε κατοίκους άλλων χωρών να έρχονται να δουλεύουν, αλλά οργανωμένα.

Θα έρχονται, θα εργάζονται και θα γυρίζουν όποτε θέλουν στην χώρας μας αλλά θα είναι νόμιμα.”

Επίσης μίλησε και για το νέο μεταναστευτικό κώδικα όπου προανήγγειλε “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε και έναν νέο Μεταναστευτικό Κώδικα. Είναι μία τομή που ξεκαθαρίζει οριστικά τους όρους νόμιμης παραμονής κάποιων στη χώρα μας. Επιτρέπει, παραδείγματος χάρη, και σε ανήλικα παιδιά τα οποία ήρθαν και σπούδασαν σε ελληνικό σχολείο να παραμείνουν στη χώρα μας και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον εδώ, εφόσον -πάλι, το τονίζω- έχουν περάσει τρία χρόνια σε ελληνικό σχολείο.”!

Έχουμε να δούμε μάλλον νέα γενιά “ανήλικων αριστούχων” που θα έχουν πάει σχολείο αλλά κανείς δεν θα ξέρει πως θα έχουν μπει στην χώρα.

Η εκδήλωση έγινε δίπλα ακριβώς στον φράχτη που έχει ήδη κατασκευαστεί στον Πόρο των Φερών. Αρχικά, ομιλίες πραγματοποίησαν συνοριοφύλακες, αλλά και οι υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, υπεγράφη η σύμβαση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή του φράχτη. Το έργο έχει αναλάβει η Intrakat σε ένωση εταιρειών με την ΤΕΡΝΑ AE. Από πλευράς Intrakat βρέθηκε στις Φέρες και υπόγραψε τη σύμβαση ο αντιπρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Αλέξανδρος Εξάρχου.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εμποδίου (φράχτη) από ισχυρό κιγκλίδωμα σε μήκος 35 χλμ. στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ψαθάδων Διδυμοτείχου και Κορνοφωλιάς Σουφλίου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και άλλα έργα για την άρτια φύλαξη των συνόρων.

Προηγούμενο άρθροΠερήφανος για την απόφαση να προχωρήσει στην ιατρική πράξη δήλωνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων – Ανέβασε στο Facebook ότι πλέον είναι πλήρως προστατευμένος
Επόμενο άρθροΤα φαγαν όλα! Απευθείας ανάθεση σε νεοσύστατη εταιρεία η φιέστα του Μητσοτάκη στον Έβρο (φώτο)