Σε συνέντευξη της η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η Τουρκία έχει ατελείωτες ακρογιαλιές στο Αιγαίο, άρα έχει και δικαιώματα σε αυτό. Μετά από το «δεν έχω ταμπού» που είχε δηλώσει για τη συνεκμετάλλευση ,έρχονται τα ακρογιάλια της Τουρκίας που είναι «ατελείωτα».

Οι αριθμοί άλλα λένε και καλό είναι να μην τους αποφεύγουν οι πολιτικοί μας, ειδικά όταν θέλουν να μιλήσουν για εθνικά θέματα.

1. Σύμφωνα με το World Factbook της CIA, η Ελλάδα έχει μήκος ακτογραμμών 13676 χλμ. (11η θέση παγκοσμίως) ενώ η Τουρκία έχει 7.200 χλμ. (17η θέση παγκοσμίως.

2. Σύμφωνα με το World Resources Institute (WRI), η Ελλάδα έχει μήκος ακτογραμμών 15.147 χλμ. (19η θέση παγκοσμίως) ενώ η Τουρκία έχει 8.140 χλμ. (31η θέση παγκοσμίως.

Οι διαφορές οφείλονται στον τρόπο μέτρησης.

Προηγούμενο άρθροΔιαλύουν τα πάντα στα νοσοκομεία! Μεταφέρουν την πνευμονολογική κλινική από το νοσοκομείο Σωτηρία – Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι
Επόμενο άρθροΠοινική δίωξη για τον Ντόναλντ Τράμπ: “Με διώκουν γιατί είμαι πατριώτης και αγαπάω τον αμερικανικό λαό” – Αυτή είναι η μοίρα όσων θέλουν να αντισταθούν στη λαίλαπα της Νέας Τάξης