Την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 31 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου.
Το θέμα έχει γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Προχθές πάντως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη ο οποίος φαίνεται ότι μετά από τον Αμερικανό πρέσβη έχει τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην ελληνική κυβέρνηση! Μέχρι και ο πρωθυπουργός τον είδε.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και μιλά όχι για μία αλλά για πολλές «ελληνοτουρκικές διαφορές»!!! Από πότε πήγαμε στον πληθυντικό;

Μιλώντας στο Mega και στον Νίκο Ευαγγελάτο , ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι δεν επισκέπτεται την Τουρκία «για να λύσουμε όλες τις διαφορές μας, είτε αυτές είναι η μία διαφορά που χαρακτηρίζεται ως επίδικη, είτε όλες οι άλλες, γιατί υπάρχουν είναι αναμφισβήτητο αυτό. Πάω για να βοηθήσω να εκπέμψουμε ένα μήνυμα συμβολικό ότι κάποια πράγματα και κυρίως οι φυσικές καταστροφές, οι τραγωδίες αυτού του βεληνεκούς, είναι ίσως πάνω από τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως μοχλοί αποκλιμάκωσης αυτής της έντασης».

Ποιες είναι οι άλλες διαφορές μας που είναι και αναμφισβήτητες;

Επιπλέον θα πρέπει να σχολιάσουμε τη γενικότερη συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία. Μοιάζει η ελληνική κυβέρνηση σαν να δίνει εξετάσεις καλής διαγωγής! Στην Τουρκία, στους συμμάχους, σε όλους μαζί; Όπως και να ΄χει η εικόνα είναι μάλλον θλιβερή και σίγουρα δεν συμβαδίζει με τα μεγάλα λόγια περί εξοπλισμού της χώρας, για τον οποίο ήδη έχουμε έναν λογαριασμό 15 δις να πληρώσουμε! Και μια και μιλάμε για τα δις που θα πληρώσουμε. Απ ΄ όσα είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος θα πληρώσουμε και τα F-35 χωρίς η ελληνική αμυντική βιομηχανία να εμπλακεί.

Προηγούμενο άρθροΈπεσε “βόμβα”!!! Καταγγελία Τρικαλινού για εξαγορά ψήφων από τον Κώστα Χατζηδάκη! 50 ευρώ το κεφάλι κοστολογεί ο υπουργός τον φάκελο στην κάλπη – Στέλνει τη συνομιλία στον Εισαγγελέα Τρικάλων ο Στέφανος Χίος
Επόμενο άρθροΑκούστε το ηχητικό ντοκουμέντο για την εξαγορά ψήφων από τον Κώστα Χατζηδάκη στα Τρίκαλα