Αλγεινή εντύπωση και ερωτήματα προκάλεσε, τέλος, και η εκ των προτέρων αμνήστευση των συμμετεχόντων στις διάφορες επιτροπές που εισηγούνται στην κυβέρνηση τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το εν λόγω νομοθέτημα πέρασε ως τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και προέβλεπε ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Το πλέον σκανδαλώδες στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τα μέλη των επιτροπών εξαιρούνται ακόμη και από το ενδεχόμενο να καταθέσουν ενώπιον των αρχών για τις γνωμοδοτήσεις τους που αφορούν άμεσα τη διαχείριση της πανδημίας.

Με άλλα λόγια, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος προσφύγει εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του τόπου για απόφαση που έλαβε, τα μέλη των επιτροπών, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν ότι συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις ελήφθησαν αυθαίρετα, δεν θα επιτρέπεται να καταθέσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Προηγούμενο άρθροΤο τερματίζουν πριν τερματίσουν σε δύο μήνες! Ακαταδίωκτο και για την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την δολοφονία των Τεμπών!
Επόμενο άρθροΧάνεται το μέτρημα! Νεκρή ξαφνικά 42χρονη στο Αγρίνιο

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.