Η ημέρα των εκλογών πλησιάζει και καλό είναι εκτός των πράξεων του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη να θυμηθούν άπαντες και ποιους θαυμάζει και με ποιους συνομιλεί, διότι αυτών των ανθρώπων τις απόψεις υιοθετεί και θέλει να εφαρμόσει.

Όπως στην περίπτωση του πασίγνωστου διεθνιστή και συμβούλου του Κλάους Σβαμπ Yuval Noah Harari, ο οποίος μόλις πριν λίγους μήνες μίλησε για την τεχνητή νοημοσύνη και αποκάλυψε την πιθανότητα να δημιουργηθεί μια «άχρηστη τάξη» ανθρώπων που δεν έχουν καμία αξία να προσφέρουν στην κοινωνία!

Η άποψη αυτή έχει βαρύνουσα σημασία γιατί και ο Κ.Μητσοτάκης αλλά και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ.Πιερρακάκης θεωρούν τον Yuval Noah Harrari εκ των πρωτοπόρων δογματικών για το νέο… κόσμο που έρχεται.

Ο συγκεκριμένος είναι συνομιλητής και των δύο.

Λέει λοιπόν ο Χαράρι ότι οι συνέπειες της ανατρεπτικής τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη και ο αυτοματισμός θα υποκαταστήσουν αναπόφευκτα πολλές θέσεις εργασίας προκαλώντας την άνοδο μιας νέας «άχρηστης τάξης» και μεταμορφώνοντας την τρέχουσα κοινωνική δομή.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η τεχνητή νοημοσύνη αναλύει τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε σχέση με εσάς, κάτι που κανένα ανθρώπινο ον δεν είναι ικανό να κάνει.

Δημιουργικότητα σημαίνει να μπορείς να εντοπίσεις ένα μοτίβο κι έπειτα να το διασπάσεις με έναν δημιουργικό τρόπο, μ’ έναν νέο τρόπο, να κάνεις κάτι καινούργιο.

Κι αυτό είναι κάτι στο οποίο η τεχνητή νοημοσύνη στην πραγματικότητα γίνεται πολύ καλή.

Και υπάρχουν πεδία όπου ήδη σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο δημιουργική απ’ τους ανθρώπους.

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους μ’ αυτή την νέα τεχνολογία είναι ότι πολλές θέσεις εργασίας θα εξαφανιστούν.

Έτσι, το σημαντικότερο ερώτημα στην αγορά εργασίας θα είναι αν μπορείς να επανεκπαιδεύσεις τον εαυτό σου ώστε να καλύψει την νέα θέση εργασίας και αν η κυβέρνηση είναι ικανή να δημιουργήσει αυτό το τεράστιο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να επανεκπαιδεύσει τον πληθυσμό.

Οι άνθρωποι θα χρειαστεί να επανεκπαιδευτούν ή δε θα μπορέσουν να το κάνουν.

Αν δεν μπορείς να το κάνεις, ο κίνδυνος είναι να καταπέσεις σε μια νέα τάξη, όχι των ανέργων αλλά των ανίκανων προς εργασία, την τάξη των αχρήστων, στους ανθρώπους που δεν θα έχουν δεξιότητες τις οποίες να χρειάζεται η νέα οικονομία…

Αυτή θα ‘ναι μια καταστροφή!».

Σημειώνεται ότι πριν ένα χρόνο ένα απίστευτο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας της στο οποίο βλέπουμε τον συγγραφέα, ιστορικό και σύμβουλο του Κλάους Σβαμπ, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, να λέει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για… χακάρισμα ανθρώπων! 

«Το κλειδί είναι η δυνατότητα να χακάρουμε τους ανθρώπους, αυτό δεν υπήρχε στην ιστορία, υπάρχει πολύ μεγάλη συζήτηση για να χακάρουμε λογαριασμούς και υπολογιστές αλλά η μεγάλη επανάσταση είναι η αναδυόμενη ικανότητα να χακάρουμε ανθρώπους να έχουμε αρκετά δεδομένα για τους ανθρώπους και να τους ελέγξουμε και να τους καταλάβουμε τους ανθρώπους καλύτερα απ’ ότι αυτοί τον ίδιο τον εαυτό τους. 

Προηγούμενο άρθροΕλεεινός! Ρίχνει το λάθος στον σταθμάρχη ο Άδωνις και ζητάει τα ρέστα από τους Έλληνες γιατί δεν βγήκαν στο Σύνταγμα στην τραγωδία στο Μάτι
Επόμενο άρθροΔικαίωση για την μητέρα του 9χρονου στη Λαμία – Καταδικάστηκε ο χειρουργός που οδήγησε το παιδί στο θάνατο