Είναι πλέον δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γραφτεί στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος που αργότερα Θα διδάσκεται σε βιβλία στα σχολεία της χώρας ως ο πιο μισητός πρωθυπουργός που πέρασε στα χρονικά του πολιτεύματος της Δημοκρατίας.

Αυτό δεν έχει να κάνει με το κόμμα της δεξιάς παράταξης αφού κανένας από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς που διακυβέρνησαν τη χώρα δεν δέχτηκε τόσο χλευασμό τόση απαξίωση τόσο μίσος τόση περιφρόνηση.

Αν κάποιος θέλει να ανατρέξει στις πρόσφατες διακυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή στον Αντώνη Σαμαρά και στον Κώστα Καραμανλή μπορεί να καταλάβει εύλογα τη διαφορά.

Πως όμως οι Έλληνες οδηγήθηκαν σε αυτά τα συναισθήματα απέναντι στον νυν πρωθυπουργό;

Στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης δεν υπήρχε σχεδόν καμία αντίδραση και καμιά υποτιμητική αναφορά πέρα από κάποια σχόλια διαφόρων κομμάτων προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το “ξεγύμνωμα” ξεκίνησε από την περίοδο της πανδημίας και του κορονοϊού κατά την οποία δεν μπόρεσε να πείσει τους Έλληνες για την σοβαρότητα της κατάστασης το οποίο οφειλόταν κατά μεγάλο βαθμό σε αυτούς που τοποθέτησε για να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στους Έλληνες μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αφού λοιπόν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος πειθούς φανέρωσε το πραγματικό του πρόσωπο και θέλησε να πειθαρχήσει τους Έλληνες μέσω προστίμων μέσω της αστυνομοκρατίας και μέσω της βίας σε αρκετές περιπτώσεις. Οι νέοι που έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να ζήσουν τη ζωή τους όπως είχαν συνηθίσει και διέκριναν μία τεράστια καταπίεση στην καθημερινότητά τους προσπάθησαν μέσω συνθημάτων, τραγουδιών και διαφόρων τρόπων έκφρασης στα κοινωνικά δίκτυα να δείξουν την απέχθεια τους για το “αποφασίζω και διατάζω” του πρωθυπουργού.

Ταυτόχρονα με την πανδημία υπήρχαν και τεράστιες φυσικές καταστροφές όπως ο Ιανός στην Καρδίτσα και οι φωτιές στην Εύβοια στην οποία πρωτοξεκίνησε και το γνωστό πλέον σύνθημα που έχει γίνει viral σε όλη την Ελλάδα το “Μητσοτάκη γα@μιέσαι”.

Το φώναξε ένας αγανακτισμένος κάτοικος στις Ροβιές ο οποίος είδε την περιουσία του να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και ο κρατικός μηχανισμός να σφυρίζει αδιάφορα. Το κομβικό σημείο που πλέον χάθηκε κάθε έλεγχος και εμπιστοσύνη απέναντι στους πολίτες ήταν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Θέλησε να επιβάλει στους Έλληνες να βάλουν στο σώμα τους ένα πειραματικό σκεύασμα χωρίς να υπάρχει ούτε το φυλλάδιο οδηγιών που αναγράφει τις παρενέργειες όπως στο πιο απλό φάρμακο (σε ένα Depon) και απαίτησε όλο αυτό να γίνει ξανά με πρόστιμα με αποκλεισμούς από την εστίαση, με υποχρεωτικά rapid test κάθε εβδομάδα και με αστυνομοκρατία ώστε να τηρούνται με ευλάβεια όλοι οι περιορισμοί.

Όταν οι ίδιοι κυβερνώντας παραβίαζαν συνεχώς τα μέτρα και έκαναν τσιμπούσια στην Ικαρία καθώς και βόλτες δεξιά και αριστερά ζητούσαν από τους Έλληνες να βάλουν πλάτη όπως αντίστοιχα στο πρόσφατο παράδειγμα των Τεμπών και να κλειστούν στα σπίτια για να μην εξαπλωθεί η πανδημία.

Εκεί πλέον όλοι συνειδητοποίησαν ότι κάτι ύποπτο υπάρχει πίσω από όλο αυτό και ο κόσμος επαναστάτησε με πορείες συλλαλητήρια και συνεχόμενα συνθήματα στα κοινωνικά δίκτυα.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε μόνος του χωρίς να ρωτήσει τους Έλληνες με ποια πλευρά θέλει να είναι σε αυτή την διαμάχη.

Μάλιστα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τόνισε ότι “Είμαστε με την Ουκρανία πάει και τελείωσε”. Θέλησε να επιβάλει δηλαδή σε μία χώρα δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων με ποια πλευρά θα είναι σε μία διαμάχη που στο κάτω-κάτω δεν αφορά τους Έλληνες.

Το “αποφασίζω και διατάζω” ο Έλληνας δεν το δέχτηκε ποτέ! Μπορεί να δέχτηκε μειώσεις στις συντάξεις μπορεί να δέχτηκε μνημόνια μπορεί να δέχτηκε περικοπές μισθών αλλά το “Σου επιβάλλω αυτό που θέλω” είναι ενάντια στη φύση της Ελληνικής Φυλής.

Εκεί πλέον κορυφώθηκαν τα αρνητικά συναισθήματα όπως το μίσος και η απέχθεια προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επιπλέον οι κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό με την ακρίβεια. Ο Έλληνας αισθάνεται ότι πληρώνει για ένα πόλεμο ο οποίος δεν αγγίζει την Ελλάδα και ταυτόχρονα δεν έχει πεισθεί σε καμία περίπτωση ότι η Ουκρανία είναι το θύμα και όχι ότι χρησιμοποιείται από τους Αμερικανούς για τα συμφέροντά τους.

Με λίγα λόγια τα ελληνικά νοικοκυριά αυτή τη στιγμή “γονατίζουν” για να υποστηρίξουν μία χώρα που ουδέποτε στο παρελθόν σε καμία διαμάχη της Ελλάδας δεν τάχθηκε στο πλευρό της.

Τα υπόλοιπα που ακολούθησαν δηλαδή τα σκάνδαλα με τις αρπαχτές των βουλευτών τις υποκλοπές την βρωμιά στη δικαιοσύνη και τους διάφορους Λιγνάδηδες Πάτσηδες και λοιπούς ήταν απλά μία συνέχεια του πετρελαίου που έριχνε στη φωτιά του μίσους και της απαξίωσης το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία συναισθήματα συσσωρεύονταν όλα στο ένα και μόνο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.