Ο δικηγόρος Αντώνης Ψαρόπουλος, που έχασε την 20χρονη κόρη του Μαρία – Μάρθη Ψαροπούλου, η οποία επέβαινε στο τρένο του θανάτου στα Τέμπη, αναφέρθηκε την Παρασκευή, 24 Μαρτίου στην τραγωδία των Τεμπών

«Θα προτιμήσω να μην μιλήσω για την κόρη μου και την φίλη της. Θα ήθελα να μιλήσω σήμερα σαν δικηγόρος. Νομίζω πως έτσι θα μπορέσω να συνεισφέρω περισσότερο. Το να εξακριβωθούν όλα τα αίτια και οι συνθήκες που έγιναν το βλέπω σκοπός ζωής. Το οφείλω στην κόρη μου και σε αυτά τα παιδιά», είπε αρχικά.. «Θέλουμε να συνδράμουμε στο τιτάνιο έργο της Δικαιοσύνης.

Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης. Πρέπει να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια που προκάλεσαν τη σύγκρουση αλλά και τα αίτια που ακολούθησαν και προκάλεσαν το θάνατο τόσων ανθρώπων. Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Σίγουρα δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης ως προς τους ήδη διορισμένους πραγματογνώμονες. Καλό θα ήταν όμως να υπάρξει και μια βοήθεια πέραν από αυτούς που έχει διορίσει η πολιτεία», ανέφερε στο Ertnews.

Όπως είπε: «Ό,τι γίνεται, γίνεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων που μας δίνει ο νόμος θέλουμε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές ώστε να αποδοθούν πλήρως και προς πάσα κατεύθυνση οι ευθύνες. Όσοι έχουν ευθύνες γι΄ αυτό το δυστύχημα».

Ο κ. Ψαρόπουλος επισήμανε ότι «δεν θα μείνουμε μόνο σε κάποιες διαπιστώσεις που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αντιληφθεί το ποιος φέρει και σε ποιο σημείο φέρει ευθύνη. Εμείς θέλουμε να διερευνηθεί από άκρη σε άκρη αυτή η υπόθεση, γιατί έτσι θα διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης και έτσι θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και έτσι τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν, στους ανθρώπους που χάθηκαν, στους εργαζόμενους που χάθηκαν. Σε όλους. Και θέλω να πιστεύω ότι εξαιτίας αυτής της διερεύνησης, ενδελεχέστατης διερεύνησης θα βελτιωθούν και κάποιες συνθήκες μεταφοράς των πολιτών εφεξής».