Ρωσία και Κίνα ενώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις και ετοιμάζονται για το μεγάλο χτύπημα (βίντεο)

Ρωσικό στρατιωτικό Μέσο, κάνει λόγο για ναυπήγηση ανθυποβρυχιακών κορβετών και αντιτορπιλικών σε κινέζικα ναυπηγεία για λογαριασμό της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ρώσοι χρειάζονται τουλάχιστον 20-30 ανθυποβρυχιακές κορβέτες και ένα αεροπλανοφόρο. Αν η συμφωνία πραγματοποιηθεί, τότε θα έχουμε και την πρώτη απόδειξη στρατιωτικής ενοποίησης της Ευρασίας.

Ρωσικό ΜΜΕ χαρακτηριστικά αναφέρει πως “ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ στη Μόσχα, η οποία χαρακτηρίστηκε από την υπογραφή σειράς εγγράφων. Ωστόσο, δημόσια δεν ειπώθηκε τίποτα για πιθανή στρατιωτική – τεχνική βοήθεια στον ρωσικό στρατό, καθώς μια τέτοια συνεργασία θα ήταν αντίθετη με το πνεύμα των κινεζικών ειρηνευτικών πρωτοβουλιών για την ουκρανική σύγκρουση.

Αμερικανοί ειδικοί προβάλλουν επιχειρήματα για την απόκτηση κινεζικών πολεμικών πλοίων από τη Ρωσία του τύπου: δύο μεσαίου μεγέθους ελικοπτεροφόρα/αποβατικά στο πρότυπο των γαλλικών Mistral, τα οποία αναμένεται να εξοπλιστούν με ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.

Πρόκειται για τα δύο πρώτα ρωσικά αποβατικά πλοία κλάσης 23900, που κατασκευάστηκαν το 2020 στο ναυπηγείο του Κερτς. Το συνολικό εκτόπισμά τους είναι 40 χιλιάδες τόνοι, ικανότητα μεταφοράς 1000 πεζοναυτών και εως 75 τεθωρακισμένων οχημάτων.
Μπορεί να μεταφέρει από 16 ως 20 ελικόπτερα.

Το “Mitrofan Moskalenko” επρόκειτο να γίνει η νέα ναυαρχία του στόλου. Για την έδρα του στη Σεβαστούπολη ξεκίνησε η κατασκευή της αντίστοιχης υποδομής.
Το ελικοπτεροφόρο/αποβατικό “Ivan Rogov” θα πήγαινε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι ημερομηνίες παράδοσης αναμένονται το 2028-2029.
Η Ρωσία μπορεί να κατασκευάσει μόνη της πλοία, αλλά όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελε. Έτσι, η καλύτερη λύση είναι να παραγγείλει από την Κίνα μια σειρά από μικρές κορβέτες Type-056 A.

Όσο για τα αντιτορπιλικά, το κινεζικό Type-052D μπορεί να είναι ένα είδος ενδιάμεσης συμβιβαστικής λύσης. Το ναυτικό του PLA διαθέτει ήδη 25 πλοία αυτής της κλάσης, τα οποία περιλαμβάνουν 64 κάθετους εκτοξευτές και μπορεί να μεταφέρει ένα ευρύ φάσμα νέων όπλων, όπως πυραύλους Κρουζ και αρκετά βλήματα εδάφους -αέρα.

Μια εξειδικευμένη παραλλαγή, η κατηγορία Type052DL είναι αισθητά μεγαλύτερη με τους Κινέζους να θεωρούν πως αυτό μπορεί να καταρρίψει τα αμερικανικά F-35