Αφιέρωμα του Karditsastakra: Ένας χρόνος από την ηρωική αντίσταση των υγειονομικών

Πέρασε ένας χρόνος και κάτι από τη μέρα που οι υγειονομικοί οι οποίοι βγήκαν σε αναστολή αποφάσισαν να αντισταθούν σε μία υγειονομική δικτατορία δίχως προηγούμενο.

Χιλιάδες εργαζομένων σε δομές υγείας εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους σαν λεπροί επειδή θέλησαν να ορίζουν αυτοί το σώμα τους και αρνήθηκαν να βάλουν ένα πειραματικό σκεύασμα στον οργανισμό τους το οποίο έπειτα από επίσημη παραδοχή της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας από αυτές που προώθησαν τα σκευάσματα της Pfizer δηλαδή δημιουργεί τεράστιες παρενέργειες στο μυοκάρδιο.

Ξεκίνησαν με πορείες, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και αφού διαπίστωσαν ότι έχουν να κάνουν με μία ανάλγητη κυβέρνηση η οποία μπροστά στην προώθηση των σκευασμάτων στο κέρδος και στην υπακοή στις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν έκανε πίσω προχώρησαν δυναμικά σε απεργίες πείνας έξω από το υπουργείου Υγείας.

Ξεκίνησαν ενημέρωση του γενικού πληθυσμού μοιράζοντας φυλλάδια στις πλατείες όλων των πόλεων από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, διοργάνωσαν διάφορα event που είχαν ως κύριο σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, βγήκαν σε ραδιόφωνα, sites, εφημερίδες και σε όλα αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που τους έδωσαν βήμα φοβούμενα και αυτά τις συνέπειες που θα έχουν από μία δικτατορική και φασιστική κυβέρνηση.

Αυτοί οι άνθρωποι έδωσαν με αυταπάρνηση έναν αγώνα για 16 μήνες μένοντας απλήρωτοι οδηγώντας τις οικογένειές τους στην ανέχεια και όμως δεν λύγισαν ούτε για μία στιγμή.

Δεκάδες υγειονομικοί με κορυφαίο παράδειγμα την οδοντίατρο Χρυσάνθη Παπαδομανωλάκη έδωσαν τέλος στη ζωή τους μην μπορώντας να αντέξουν όλο αυτό το μαρτύριο.

Εν τέλει η κυβέρνηση βλέποντας ότι το παραμύθι ξεφτίζει και ότι δεν θα μπορούσε για πολύ καιρό ακόμη να καταπατά τους συνταγματικούς νόμους και να εκβιάζει το ΣΤΕ ώστε να παίρνει αποφάσεις κόντρα σε όλα τα λογικά επιχειρήματα που πρόβαλαν όσοι τους εκπροσωπούσαν νομικά αναγκάστηκαν να τους επαναπροσλάβουν.

Παρόλα αυτά η αντίσταση τους θα μείνει στη μνήμη όλων για χρόνια και θα διδάσκεται στα σχολεία στις επόμενες γενιές για το απαράμιλλο θάρρος και την αυταπάρνηση που έδειξαν αυτοί οι ηρωικοί άνθρωποι.

Το karditsastakra.com στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα τους και θα συνεχίζει να τους στηρίζει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή θα θελήσουν τη βοήθεια του.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να σκύψουμε με σεβασμό το κεφάλι μπροστά στο μεγαλείο αυτών των ανθρώπων.