Ηλεκτροπληξία έπαθε μία εργαζόμενη στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Ιωάννινα, καθώς δούλευε στην κεντρική αποστείρωση. Η ίδια νοσηλεύεται εκτός άμεσου κινδύνου στην καρδιολογική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το typos-i.gr, δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις καταγγέλλουν το περιστατικό, η ΑΣΥ Χατζηκώστα και η ΑΡΣΥ Χατζηκώστα.

“Το δυστύχημα αυτό όπως και άλλα που θα συμβούν, δεν είναι τυχαίο αλλά είναι προδιαγραμμένο, διότι υπακούει στην θανατηφόρο για τους εργαζόμενους λογική του κόστους οφέλους. Λογική η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο λειτουργίας των νοσοκομείων- επιχειρήσεις που συνδιαμόρφωσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μετατρέποντας σταδιακά τα νοσοκομεία όλο και περισσότερο σε “αυτοτελείς οικονομικά μονάδες”. Ακόμα, προσθέτει: “Στο τμήμα της κεντρικής αποστείρωσης ο συγκεκριμένος κλίβανος είναι από τη δεκαετία του 1990 και μπήκε σε λειτουργία το 2001 χωρίς να αντικατασταθεί έκτοτε λόγω …κόστους. Η συντήρησή του όπως και δεκάδων άλλων μηχανημάτων του νοσοκομείου γίνεται από εργολαβικές εταιρίες που επιλέγονται λόγω του χαμηλότερου κόστους έναντι της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στην βαριά υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου. Η απουσία εκτίμησης του επαγγελματικού κινδύνου από τεχνικούς ασφαλείας και γιατρούς εργασίας που δεν έχουν προσληφθεί λόγω κόστους από το ΓΝ Χ/κώστα, αθροίζονται στις αιτίες του συγκεκριμένου αλλά και άλλων εργατικών δυστυχημάτων.

Καταλήγει δε ότι “Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ του σωματείου εργαζομένων γνωρίζει από την πρώτη στιγμή, από εμάς, για το εργατικό ατύχημα χωρίς μέχρι τώρα να επιλέξει να τοποθετηθεί. Την καλούμε χωρίς καθυστέρηση να πάρει θέση και να μην αθροιστεί σε εκείνες τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που λειτουργούν ως μηχανισμοί συγκάλυψης και προστασίας των διοικήσεων και των κυβερνήσεων”.

Προηγούμενο άρθροΤα πρόβλεψε όλα ο Κ.Φαρσαλινός: “Ξεκινάει το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης” (βίντεο)
Επόμενο άρθροΤα φαγαν όλα τα τομάρια! Μητσοτάκης Δημητριάδης και λοιποί συμμορίτες “γονάτισαν” το Υπερταμείο και έκαναν “όργια” με απευθείας αναθέσεις και προσλήψεις δικών τους παιδιών