Βασιλική Θάνου: “Ο Μητσοτάκης παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών”

Ηχηρό ράπισμα σε Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, με παρέμβαση της πρώην υπηρεσιακής πρωθυπουργού και πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, που χαρακτηρίζει «παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών», την επιστολή, που έστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την οποία ουσιαστικά παρεμβαίνει στον τρόπο που θα πρέπει να κινηθεί η έρευνα για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η πρώην Πρόεδρος Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι, οι δικαστικές αρχές «οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε».

«Οι δικαστικές αρχές είναι οι μόνες αρμόδιες σύμφωνα με το Σύνταγμα και το νόμο για να κρίνουν ποιοι και κατά πόσο ευθύνονται για την τραγωδία των Τεμπών.

Η συγκρότηση και ενεργοποίηση οποιασδήποτε Επιτροπής και η σύνταξη πορίσματος για την υπόθεση αυτή παραβιάζει το Σύνταγμα και συνιστά καταφανή προσπάθεια επηρεασμού της δικαστικής κρίσης.

Επίσης παραβίαση της Συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών αποτελεί η σημερινή επιστολή – υπόδειξη του προέδρου της εκτελεστικής εξουσίας – πρωθυπουργού προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για ανάθεση σε ανακριτή Εφέτη και συνέχιση της ποινικής έρευνας παράλληλα με την έρευνα της διορισθείσας από την κυβέρνηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, της οποίας το πόρισμα θα καταστεί μέρος της δικογραφίας.

Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να διενεργούν τις κατά τους νόμους απαιτούμενες ενέργειες, ανεξάρτητα από προτροπές και υποδείξεις οποιουδήποτε».

One thought on “Βασιλική Θάνου: “Ο Μητσοτάκης παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη για το δυστύχημα των Τεμπών”

Comments are closed.