Αρχίζει και ετοιμάζει τα πυρηνικά ο Πούτιν! Πρόβα τζενεράλε στη Λευκορωσία

Η Ρωσία συμφώνησε με τη Λευκορωσία και θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής της χώρας, μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Tass.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tass της Ρωσίας, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα και, μάλιστα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων, για να δικαιολογήσει τη συμφωνία του με τη Λευκορωσία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.

«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.

Διαρκής η… συζήτηση για τα πυρηνικά

Η… συζήτηση για τη χρησιμοποίηση ή μη των πυρηνικών όπλων έχει «ανοίξει» από τον πρώτο καιρό που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Οι απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες της Δύσης για αποκλιμάκωση, έχουν προκαλέσει φόβο σε όλο τον πλανήτη.

Αν και η Ρωσία δηλώνει επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα, οι εξαγγελίες της Βρετανίας για προμήθεια πυρομαχικών αρμάτων μάχης με απεμπλουτισμένο ουράνιο στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει την οργή της Μόσχας.

Το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια συμβατική μορφή πυρομαχικών και ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραπληροφορεί σκόπιμα ότι είναι «όπλα με πυρηνικά στοιχεία». Αλλά, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δείχνει πως μέλη του ΝΑΤΟ στέλνουν όπλα με «πυρηνικά εξαρτήματα» στην Ουκρανία και έτσι, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η χρήση τους θα βλάψει τη χώρα για δεκαετίες, ακόμα και για αιώνες.