Σε ποια χώρα του κόσμου θα παρέμενε ακόμη υπουργός Δικαιοσύνης ο Κώστας Τσιάρας;

Αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη ότι στο σκάνδαλο του ΟΣΕ υπήρξε οργανωμένη συγκάλυψη από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κατά τη διάρκεια της έρευνας για την περιβόητη σύμβαση 717, απομάκρυνε από τις θέσεις τους και την επιθεωρήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, αλλά και την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, για να μην προχωρήσουν με τη διερεύνηση της υπόθεσης!

Έτσι… απλά και ωραία, έβαλαν το σκάνδαλο στο αρχείο και η σύμβαση που υπεγράφη το 2014, παραμένει ημιτελής μέχρι σήμερα, ενώ οι ποινικές ευθύνες αξιωματούχων που είχαν εντοπιστεί στην έρευνα που πρόλαβε να κάνει η επιθεωρήτρια της ΕΑΔ πριν «καρατομηθεί» (και στη συνέχεια παραιτηθεί)… εξαφανίστηκαν στο πόρισμα που τελικά κατατέθηκε!

Για να φροντίσουν μάλιστα ώστε να μην υπάρχει περίπτωση απόδοσης ποινικών ευθυνών σε αξιωματούχους, απομακρύνθηκε και η Ελένη Τουλουπάκη από την έρευνα, με την ίδια να φέρεται να έχει πει, πως ήταν η τελευταία δικογραφία που χειρίστηκε πριν καταργήσουν την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Παρότι οι ελληνικές Αρχές αρχειοθέτησαν την υπόθεση, οι ευρωπαϊκές δεν φαίνεται πως είναι διατεθειμένες να κάνουν το ίδιο, καθώς τον περασμένο Μάιο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία παρέλαβε καταγγελίες για την συγκεκριμένη σύμβαση και άμεσα σχημάτισε φάκελο, ενώ είναι πολύ πιθανό πως θα κληθεί να καταθέσει και η επιθεωρήτρια της ΕΑΔ που παύθηκε από τα καθήκοντά της, κατά πληροφορίες, λίγο πριν ασκηθούν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα στο προσωπικό της ΕΡΓΟΣΕ που διαχειρίστηκε τη σύμβαση 717…

Πού είναι σε όλα αυτά το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ο Υπουργός Κώστας Τσιάρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την σκανδαλώδη καρατόμηση της Ελένης Τουλουπάκη, για την συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΣΕ, για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Μια υπόθεση την οποία «γκρέμισε» η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία διασύροντας –για μία ακόμη φορά- την Ελλάδα και την ελληνική δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά, ο κ.Τσιάρας παραμένει στη θέση του και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά»…