Καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος τα παραμύθια του Μητσοτάκη! Τρίτο χειρότερο ΑΕΠ σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα

Σαν πύργο από τραπουλόχαρτα καταρρίπτει η Eurostat το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί «ισχυροποιημένης οικονομίας». Η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φανερώνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τη βύθιση που υφίστανται οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας, με τη χώρα να «βυθίζεται» στη σχετική λίστα, έχοντας το τρίτο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε επίπεδο Ευρωζώνης το 2022.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η Ελλάδα ξεπέρασε μόνο τη Βουλγαρία και τη Σλοβακία όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, διατηρώντας χαρακτηριστική απόσταση από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Η Eurostat επισημαίνει ότι το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ 59% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 261% στο Λουξεμβούργο.

Εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα παρουσίασαν το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία καταγράφοντας εκτόξευση 161% και 134% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τις Δανία (36%), Ολλανδία (30%), Αυστρία (25%), Βέλγιο (21%), Σουηδία (19%) και Γερμανία (17%) να ακολουθούν