Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την Τρίτη το βράδυ προχώρησε στην ψήφιση πολυνομοσχεδίου – σκούπα, με το οποίο ιδιωτικοποιείται το νερό, ένα βίντεο από το όχι και τόσο μακρινό 2018, μας υπενθυμίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε τη δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής «με μία όμως ισχυρή εποπτική αρχή που θα διασφάλιζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου το 2018, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει συγκεκριμένα: «Κατά συνέπεια εγώ είμαι υπέρμαχος της λογικής ότι και στην ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ πρέπει να μπει στρατηγικός επενδυτής ταυτόχρονα όμως με μια ισχυρή εποπτική αρχή η οποία θα ρυθμίζει ζητήματα τιμολογικής πολιτικής και θα διασφαλίζει ότι το νερό δεν θα γίνει αντικείμενο στενής οικονομικής εκμετάλλευσης».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό» σημαίνει στρατηγικός επενδυτής και ιδιωτικοποίηση.

Προηγούμενο άρθροΈλληνες μετανάστες στη Βαρκελώνη στέλνουν το μήνυμα στον δολοφόνο
Επόμενο άρθρο“Ρούφηξε” το αίμα των Ελλήνων “γονάτισε” τα νοικοκυριά και πανηγυρίζει για τα κέρδη η ΔΕΗ! Ως πότε θα τους ανεχόμαστε ακόμα δεν μπορεί ο κόσμος να ζήσει