Λουκέτο στο τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης – Στα “κάγκελα” οι φοιτητές με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Δεν μας αναγνωρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα του Γεωπόνου”

Κλειστή παραμένει ολόκληρη η Πανεπιστημιούπολη του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο από την Τρίτη 21/2 κατόπιν πρωτοβουλίας των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας να προχωρήσουν σε κατάληψη του ιδρύματος.

Ο λόγος; Η απουσία έως τώρα κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του τμήματος, γεγονός που οδηγεί σε αβεβαιότητα για το μέλλον τους.

Οι ενεργοί φοιτητές και οι απόφοιτοι του Τμήματος Γεωπονίας λοιπόν, έλαβαν αυτή την απόφαση για κατάληψη του ΔΙΠΑΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην Πολιτεία, ζητώντας παράλληλα την πιστοποίηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Ο Χρήστος Θεοχαρόπουλος βρέθηκε για λογαριασμό του FOCUS FM 103.6 το πρωί της Τετάρτης στο κλειστό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ΔΙΠΑΕ και μίλησε με έναν εκ των φοιτητών (3o ετής) του εν λόγω Τμήματος, Γιάννη Κ., ο οποίος περιέγραψε την όλη κατάσταση και κινητοποίηση των φοιτητών, “μακριά από οποιαδήποτε κομματική απόχρωση”.

Ο φοιτητής ερωτηθείς αρχικά για τα αίτια που τους ώθησαν στην κατάληψη ανέφερε:

«Ο λόγος είναι ένας και είναι η αναγνώριση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων ως απόφοιτοι Πανεπιστημίου Γεωπονίας. Να πω αρχικά ότι αναβλήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας (σ.σ επρόκειτο να ψηφιστεί σήμερα Τετάρτη τροπολογία για τα νέα γεωπονικά τμήματα). Αυτό που περιμέναμε σήμερα ήταν να κατατεθεί η τροπολογία που περιλάμβανε εμάς (σ.σ Τμήμα Γεωπονίας ΔΙΠΑΕ) και κάποια άλλα τμήματα Γεωπονίας της Ελλάδος και στην οποία θα αναφερόταν ότι θα αποκτούσαμε τα επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνου»